Η παιδική παράσταση που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Aθήνα και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν ως την καλύτερη παιδική παράσταση το 2013, θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση με τον Νότη Μαυρουδή την Αναστασία Μουτσάτσου και τoν ηθοποιό Xάρη Μαυρουδή. Μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο, όλα τα έχει το καράβι αυτό...
Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση.

Οι σταθμοί πολλοί: Αγαπημένα παραδοσιακά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης και ο Τσιτσάνης. Αθάνατα τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο, οι τέσσερις κύκλοι τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή για παιδικές χορωδίες και μικρές ενότητες, αφιερωμένες σε παραδοσιακά όργανα όπως η λύρα, το σαντούρι, η γκάιντα, και το βιολί.

Σ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές. O ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής, τους αφηγείται μικρές ιστορίες για την ιστορία και την καταγωγή των τραγουδιών και τα παροτρύνει να συμμετέχουν, τραγουδώντας και χορεύοντας. Δύο εξαιρετικοί σολίστ, ο Γιώργος Τοσικιάν και ο Σόλις Μπαρκί συμπληρώνουν το «πλήρωμα». Η επιμέλεια κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Κροντηροπούλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Οι παραστάσεις θα δίνονται πρωί στο κιν/θέτρο ΑΣΤΟΡΙΑ, ώρες σχολικών μαθημάτων. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 18 & Τέταρτη 19 Φεβρουαρίου. Πρώτη παράσταση 9:15 πρωί – δεύτερη παράσταση 11:30 πρωί, και διάρκεια μιάμιση ώρα Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Πληροφορίες / κλείσιμο παραστάσεων: Βασίλης Ξημέρης τηλέφωνο 6948 – 414522. Email: [email protected] Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.