Ανακοίνωση για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο σχολείο της Τυλίσου εξέδωσε η δημοτική κίνηση \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\”. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Στην Τύλισο, ένα σχολείο που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ως τετραθέσιο μετατράπηκε σε τριθέσιο και τελικά σε διθέσιο, με απώτερο σκοπό, αφού πρώτα απαξιωθεί, να κλείσει οριστικά βάση «παιδαγωγικών» κριτηρίων.

Υπάρχουν δύο οπτικές: Η μία υπαγορεύει τη στελέχωση του μοναδικού δημοτικού σχολείου του πρώην δήμου Τυλίσου, με το αναγκαίο προσωπικό, που βάσει νόμου δικαιούται εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητά του και η άλλη που εφαρμόζεται: Η συρρίκνωσή του και εν συνεχεία η επίκληση της υποβαθμισμένης παρεχόμενης εκπαίδευσης, για το κλείσιμο του σχολείου.

Ενδεικτικό της οικτρής κατάστασης αποτελεί το γεγονός, ότι αυτή τη στιγμή στην Τύλισο ο δάσκαλος και προϊστάμενος του σχολείου διδάσκει σε 35 παιδιά τεσσάρων διαφορετικών τάξεων ταυτόχρονα.

Οι γονείς εξωθούνται σε οδυνηρές ατομικές λύσεις. Το σχολείο θα μαραζώσει και θα κλείσει. Το σχέδιο θα έχει πετύχει!

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν υδροκέφαλα κέντρα, ερημώνουν τα χωριά και αφαιρούν από τα παιδιά τη συνείδηση για τον τόπο τους.

Η τοπική κοινωνία αντιδρά απόλυτα δικαιολογημένα! Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεν έχει στρατηγική της προτεραιότητα τα δημόσια αγαθά!

Διαχειρίζεται απλά την καταστροφή, πουλώντας εκδούλευση στους εκπροσώπους της αποτυχημένης κυβερνητικής εξουσίας, που διαπραγματεύονται την αξιοπρέπεια των τοπικών κοινωνιών αντί πινακίου φακής. Κυβερνητικές και τοπικές αρχές «λύνουν» με αυτόν τον «μαγικό» τρόπο τα προβλήματα που οι μεν δημιουργούν και οι δε ανέχονται.

Τασσόμαστε ως δημοτική κίνηση στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας της Τυλίσου και όλων όσων αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους!

Χρειάζεται επαγρύπνηση και συνεχής αγώνας, για μια συνολική επίλυση του προβλήματος και όχι για ένα πολιτικάντικο μπάλωμα, που θα οδηγήσει νομοτελειακά στο κλείσιμο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook