Συγκινεί και προκαλεί θαυμασμό η επιστολή των μικρών παιδιών του νηπιαγωγείου της Όσσας Θεσσαλίας στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. για το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας.

Διαβάστε την επιστολή και δείτε και την αφίσα που έφτιαξαν τα μικρά παιδιά.

"Αγαπητέ κύριε Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εμείς τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου Όσσας, ακούσαμε ότι θα ρίξετε χημικά από τη Συρία στη θάλασσα ανοιχτά της Κρήτης μας και στεναχωρηθήκαμε πολύ.

Επειδή αγαπούμε το Περιβάλλον και την πανέμορφη γαλάζια θάλασσα της Μεσογείου, καράβι του Πολιτισμού μας από τα αρχαία ακόμη χρόνια του βασιλιά μας Μίνωα, δεν θέλουμε να μολυνθεί και να γεμίσει χημικά και τοξικά απόβλητα ούτε ένα κοχυλάκι της.

Γι΄ αυτό σας στέλνουμε μια αφίσα που κάναμε στο Νηπιαγωγείο μας όλα μαζί τα παιδιά και σας παρακαλούμε να μεσολαβήσετε εσείς και οι ΗΠΑ, για να μην ριχτεί τίποτα από τα χημικά ή την επεξεργασία τους στο απέραντο γαλάζιο μας.

Αυτό άλλωστε ζητούν και τα δελφίνια της Κρήτης μας, μέσα από την μοναδική πανάρχαιη, ολοζώντανη τοιχογραφία των Ανακτόρων της Κνωσού!Παρακαλούμε σεβαστείτε τα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙA: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΟΦΙΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ,ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΑΡΓΥΡΙΟΣ,ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Νηπιαγωγός: Κωνσταντίνος Κάλφας"