Ειδικές μειωμένες τιμές σε ανέργους, που διαθέτουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ, θα παρέχουν οκτώ εταιρίες. Παράλληλα, ο Οργανισμός παροτρύνει και άλλες επιχειρήσεις και καταστήματα να υιοθετήσουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι ο ΟΑΕΔ «προτρέπει και οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται».

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» είπε ο κ. Κικίλιας.

Οι πρώτες οκτώ εταιρίες που ανταποκρίθηκαν είναι οι εξής:

Όμιλος ΑΚΜΗ: Παρέχει μειωμένες τιμές κατά 20% στο αρχικό κόστος των διδάκτρων για τα μέλη οικογενειών ανέργων που επιθυμούν να σπουδάσουν.
WIND: Προσφέρει στους δικαιούχους ανέργους ειδικά πακέτα κινητής και σταθερής τηλεφωνία, καθώς και Ίντερνετ.
PepsiCo - Ivi & Tasty Foods: Ειδικές μειωμένες τιμές κατά 20% σε όλη την γκάμα των προϊόντων της εταιρίας.
Όμιλος Εταιριών Everest: Μειωμένες τιμές κατά 10%στους κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ στα καταστήματα Everest και Οlympus Plaza Food Parks. Και 20% στα εστιατόρια La Pasteria.
Κωτσόβολος - Dixon: Ειδικές μειωμένες τιμές κατά 10% στα προϊόντα των καταστημάτων της εταιρίες, αρχής γενομένης από το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου.

Goody’s AE (Goody’s & Flocafe): Ειδικές τιμές μειωμένες κατά 10% στα καταστήματα Goody’s και 20% στα Flocafe.
ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ: Μείωση κατά 21% στις γαλοπούλες (βραστή και στην καπνιστή) και 33% στην πάριζα. Οι ειδικές τιμές θα δοθούν με την μορφή κουπονιών με την αγορά 250γρ αλλαντικού και θα παρέχεται στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος.
Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ: Ειδικές τιμές (που θα εξειδικευθούν σύντομα) στα προϊόντα «Γεμιστά» μπισκότα και «Φρυγανιές Παπαδοπούλου».

Η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ δεν εξαντλείται στις συγκεκριμένες εταιρίες που πρώτες ανταποκρίθηκαν. Οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί μπορεί να ενταχθεί σε αυτή.

Ο ΟΑΕΔ έχει προσαρμόσει το site του, έτσι ώστε να ανακοινώνει καθημερινά τις επιχειρήσεις που υιοθετούν ειδικό τιμολόγιο για τους ανέργους.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν site καθώς και τις μικρές επιχειρήσεις με τοπική εμβέλεια θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί συλλογικοί φορείς και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των επιχειρήσεων που το επιθυμούν, μέσω των φορέων αυτών.

in.gr