Υλικά

• 600 γρ. παντζάρια (βολβούς ολόκληρους )
• 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 20 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού θρούμπι
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας ξύδι
• αλάτι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα σκουπίζουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα (άν έχουμε τη δυνατότητα), αλλιώς στη σχάρα του γκρίλ. Τα γυρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά. Κατόπιν τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο και τα ρίχνουμε πάνω στα παντζάρια. Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο, το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Πασπαλίζουμε με το θρούμπι, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε σε μικρά μπόλ.