Μία εβδομάδα πριν τη \”μονομαχία\” τίτλου με τον Άρη ο Μινώταυρος κατάφερε να αποσπαστεί με 2 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η ομάδα των Μουρνιών πέτυχε \”επική\” ανατροπή επί των Ροδωπού στο Κολυμπάρι με σκορ 2-1, ενώ έχανε με 1-0 έως το 87\’!
Σε εκείνο το λεπτό ο Δημούσης έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο αρχηγός Νταγκουνάκης χάρισε το σπουδαίο \”διπλό\” στην ομάδα του. Παρά τη νίκη οι \”πράσινοι\” έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Χρήστου Γιαννουλάκη, ζητώντας πέναλτι και υποστηρίζοντας ότι το γκολ που δέχθηκαν ήταν οφσάιντ. 
Στο Εθνικό Στάδιο Χανίων το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Άρης Σούδας στην τελική φάση (χωρίς τον Βροντάκη πάντως κάτω από την εστία, αλλά και με τους Πενταράκη, Σκαλέρη απόντες) σήμανε και την πρώτη απώλεια, αφού η Ιωνία 2000 υποχρέωσε σε ισοπαλία τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους (1-1). Πρόσωπο του αγώνα ο διαιτητής Βαμιανάκης, που απέβαλλε δύο παίκτες από κάθε ομάδα, συγκεντρώνοντας τα \”πυρά\” και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα διέκοψε για λίγα λεπτά το παιχνίδι εξαιτίας των ύβρεων που ακούστηκαν προς το πρόσωπό του από την κερκίδα. 
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ονειρικά το ματς και μόλις στο 8\’ με σουτ του Στρατουδάκη στην κίνηση, από σέντρα του Παπαθανασίου, πήραν προβάδισμα. Πριν το γκολ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία ο Αντ. Γαλανάκης, ο οποίος \”άγγιξε\” το 0-2 στο 44\’, από εξαιρετική μπαλιά του Βλαχάκη, αλλά ο Μπαρτζίδης έσωσε στη γραμμή. Στην αρχή της επανάληψης, πάλι από μπαλιά του Βλαχάκη στην πλάτη της άμυνας, ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ με τον Παπαθανασίου να \”νικιέται\” στο τετ-α-τετ με τον Μαργαρώνη.
Στο 53\’ ο Βαμιανάκης έδειξε 2η κίτρινη στον Μάστορα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι δεν ήταν καν στη φάση! Από την εκτέλεση του φάουλ από τον Κισσανάκη, ο Μπαδιεριτάκης έπιασε την κεφαλιά, για να αποκρούσει ο Κουράκης και να σκοράρει στην επαναφορά ο Πάτας κι ενώ το ρολόι σημάδευε το 54\’ (1-1).

Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, με τον Μπαρτζίδη να αντικρίζει την 2η κίτρινη. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Μπαδιεριτάκη (68\’-απέκρουσε ο Κουράκης), Χρ. Γιανολάρη (70\’), ενώ στο 74\’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Κ. Γαλανάκης, με την απόφαση να ξεσηκώνει νέες διαμαρτυρίες. Στο 77\’ ο Κουράκης αρνήθηκε πάλι το γκολ στον Μπαδιεριτάκη, ενώ στο 85\’ ο Βαμιανάκης έδειξε 2η κίτρινη και στον Βολάνη! 

Στο 93\’ ο Μπαδιεριτάκης \”άδειασε\” υπέροχα τον Καραγκούνη, αλλά ο πολύπειρος αμυντικός πρόλαβε και έκανε την προβολή στο πλασέ του υψηλόσωμου επιθετικού, σώζοντας την ομάδα του από το 2-1.

Με γκολ του Χαλκιαδάκη και αυτογκόλ τα Κεραμειά κέρδισαν με 2-0 τον Ακρίτα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν με τραυματισμό στο πρόσωπο τον Τσαρτσίδη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε η Δόξα την Σπάθα, με σκόρερ τους Γιούλα και Μοσχόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Σπουδαία νίκη, την πρώτη της στον όμιλο, πέτυχε με το ευρύ 4-0 στους Αγ. Αποστόλους η Ασπίδα.

Για φωτογραφίες από το ματς πατήστε ΕΔΩ.

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
1.Μινώταυρος 24 (23-2)
2.Άρης Σούδας 22(15-1)
3.Κεραμειά 15 (11-9)
4.Ιωνία 2000 12 (9-9)
-.Δόξα Παχιανών 12 (14-10)
6.Σπάθα 9 (7-7)
7.Ροδωπού 7 (7-13)
8.Δ.Α.Α.Ο.Χ. 5 (4-19)
9.Ασπίδα 4 (6-16)
10.Ακρίτας 3 (4-14)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook