Έξαρση της κακοκαιρίας και χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Πρόβληματα και κλειστοί δρόμοι, αλυσίδες σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου σε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το μεσημέρι σταμάτησε η χιονόπτωση, κλειστός λόγω του παγετού παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.
Σύμφωνα με το Γιάννη Καλλιάνο, μετεωρολόγο της Δημόσιας Τηλεόρασης το βράδυ θα υπάρξει νέα έξαρση των φαινομένων αλλά απο αύριο το πρωί η Θεσσαλονίκη όπως όλα δείχνουν θα \”χαιρετήσει\” αυτόν τον χιονιά. 

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 66-ο χλμ έως το 70-ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58-ο χλμ έως το 75-ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.
Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας, μετά το 12-ο χλμ, στον νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17-ο χλμ στον νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων από το 15-ο ως το 27-ο χλμ στον νομό Κιλκίς.
Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται πλέον κανονικά.
Αλυσίδες απαιτούνται επίσης από το 18-ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30-ό έως το 50-ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24-ο έως το 45-ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35-ο ως το 50-ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook