Αν στις 08.02.2014 επιθυμείτε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDx event της Κρήτης, οι διοργανωτές ενημρώνουν πως οι αιτήσεις για προμήθεια εισιτηρίου είναι πλέον διαθέσιμες! Για τη συμμετοχή σας απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

tedxheraklion.viva.gr/el/tedxheraklion_application2014

Με ημερομηνία διεξαγωγής την 8η Φεβρουαρίου 2014, το TEDxHeraklion φιλοδοξεί να συσπειρώσει τις δημιουργικές φωνές, να πυροδοτήσει το διάλογο μεταξύ των πιο δραστήριων μυαλών και να αναδείξει τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη και τους ανθρώπους της, να προχωράνε μπροστά.

Η θεματική του πρώτου TEDx event της Κρήτης είναι τα Σταυροδρόμια (Crossroads)

Πηγή έμπνευσης ο χαρακτήρας και η πορεία του νησιού, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, τεχνών και ανθρώπων, πλούσιο σε επιρροές και επιδράσεις.

Περισσότερες από 10 ομιλίες θα βοηθήσουν να περιπλανηθούμε στα σταυροδρόμια των εποχών μας, αλλά κυρίως θα ενεργοποιήσουν τη σκέψη και τις επιλογές για την πορεία που έχουμε μπροστά.

Μεταξύ αυτών, η κ. Π.Ποϊράζη, προϊστάμενη ερευνήτρια στο Ι.Τ.Ε., θα περιγράψει πώς τα υπολογιστικά συστήματα μπορούν να δείξουν το δρόμο για την κατανόηση του ανθρώπινου νου, ο βραβευμένος φωτογράφος Στ.Παπαρδελας θα σταθεί στον ενθουσιασμό τού να επιλέγεις το σταυροδρόμι που υπόσχεται τη μεγαλύτερη περιπέτεια και ξεπερνάει τα συμβατικά όρια, ενώ ο Αλ.Ν.Χρηστάκης, σχεδιαστής κοινωνικών συστημάτων, θα χαράξει το μονοπάτι για τη Συμμετοχική Δημοκρατία και την επιστήμη του διαλόγου.

Ο χώρος διεξαγωγής: η πλέον κατάλληλη και δημιουργική ατμόσφαιρα, το σημείο που ταιριάζει απόλυτα στο διαδραστικό χαρακτήρα της συμμετοχής σε ένα TEDx event: το Ενυδρείο Κρήτης, σε μία ημέρα που ο χώρος του Cretaquarium θα είναι ανοιχτός αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του TEDx Heraklion.