Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο την ΠΕΜΠΤΗ 30/1, στις 19.30 και Συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 5/2, στις 10.30, όπου καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και τα σωματεία του Δήμου με στάσεις εργασίας, κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών.

Σε αυτές τις αποφάσεις κατέληξε η Συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας την Κυριακή 26/1 απαιτώντας να σταματήσει η υποβάθμιση και αποψίλωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και η διάλυση των υπηρεσιών υγείας συνολικά στη χώρα μας, που έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη απαξίωση και αποψίλωση του δήμου της Ιεράπετρας.

«Εδώ και τριάμισι χρόνια υπερασπιζόμαστε, με συνεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις, τη διατήρηση όλων των υπηρεσιών στο δήμο μας και το σεβασμό στο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Εδώ και τριάμισι χρόνια απαιτούμε να στελεχωθεί και να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο μας που με νύχια και με δόντια και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και των γιατρών κρατάμε όλο αυτό το διάστημα σε λειτουργία παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις.

Τους έξι τελευταίους μήνες το μεγαλύτερο πρόβλημα –όχι όμως το μοναδικό-αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική που έχει φτάσει να εφημερεύει μόλις πέντε μέρες το μήνα.

Η απάντηση των αρμοδίων μόνο σαν κοροϊδία και εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί, καθώς από τη μία επικαλούνται γραφειοκρατικές δυσκολίες και από την άλλη ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς, διαιωνίζοντας μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας και διαλύοντας το Νοσοκομείο μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις και να συμμετέχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις, ώστε σύσσωμοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.

• Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

• Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

• Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.

• Τη διατήρηση όλων των υποκαταστημάτων και υπηρεσιών του ΙΚΑ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook