Συνάντηση με τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και φορείς της περιοχής πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες προετοιμασίας των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και της κορύφωσής τους με την καθιερωμένη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου. Κεντρικές εκδηλώσεις και αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθούν αποκεντρωμένα στο Καστέλλι το Θραψανό και το Αρκαλοχώρι.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις θα βασίζονται στον εθελοντισμό, τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, πολιτών, φορέων της περιοχής και επιχειρηματιών με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, αλλά με ελάχιστο οικονομικό κόστος για το Δήμο. Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε ότι είναι ανοιχτή σε κάθε δράση που επιθυμούν να προγραμματίσουν και κάθε πρωτοβουλία που επιθυμούν να αναπτύξουν οι φορείς και οι δημότες. 
Όπως τονίστηκε κύριο μέλημα είναι οι δράσεις που διοργανώνονται να αποτελούν αποτέλεσμα διαβούλευσης και συναπόφασης με τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο να υπάρχει σε αυτήν τη διαδικασία η συμμετοχή και η ενεργοποίηση των πολιτών.
Έτσι λοιπόν οι φετινές κεντρικές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των φορέων της περιοχής έχουν ως εξής:
* Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη): Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι
* Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι
* Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι
* Κυριακή 2 Μαρτίου: Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου
* Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου: Καρναβάλι Θραψανού

Δηλώσεις συμμετοχών στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου

Η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου απευθυνόμενοι στους:
* κ. Γιώργο Μουρτζάκη – 6973043366 και κ. Μανώλη Σμυρνάκη -6944225612 για συμμετοχές ομάδων
* κ. Ειρήνη Μπεχλιβάνου – 6936815835, για συμμετοχές σχολείων.
 Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι. Παράλληλα, μπορούν να αναρτήσουν τη στολή της ομάδας τους στο Facebook στη σελίδα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ».

Δηλώσεις συμμετοχών στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι έως τις 20 Φεβρουαρίου απευθυνόμενοι στους:
* κ. Νίκο Μπιτζαράκη – 6932560635
* κ. Μανώλη Πιταροκοίλη – 6944143218
* κ. Σταμάτη Κουντάκη – 6979002435
* κα. Σκουλούδη Μαρία – 6972214009
Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τους γενικούς κανονισμούς της διοργάνωσης. Παράλληλα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στο Facebook στη σελίδα «Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Πεδιάδος»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook