Στην αξιοποίηση της παραλίας Καρτερού και του ακινήτου «Ξενία Καρτερού» όπως π.χ. για να μετατραπεί σε ένα δημόσιο χώρο – πάρκο αναψυχής και εξυπηρέτησης λουομένων που θα απευθύνεται στους πολίτες του Ηρακλείου, αναφέρεται σε απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι «έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και τεχνικός έλεγχος και στην παρούσα φάση καταρτίζονται εναλλακτικά σχέδια αξιοποίησης», διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου.

Στην απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι: «η αξιοποίηση των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3986/11, στο πλαίσιο των οποίων λαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ειδική μέριμνα για την προστασία των περιοχών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, των διατηρητέων μνημείων και των ευαίσθητων περιβαλλοντικά δημοσίων ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται ότι δια μόνης της μεταβιβάσεώς τους στο ΤΑΙΠΕΔ, τα ανωτέρων ακίνητα δεν καθίστανται αυτομάτως αξιοποιήσιμα αλλά πρέπει να προβλεφθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές πράξεις μεταξύ των οποίων το οικείο ΕΣΧΑΔΑ που εγκρίνεται με Π.Δ., ύστερα και από προληπτικό έλεγχο νομιμότητας από το ΣτΕ.

«Για το ακίνητο «Ξενία Καρτερού» όπως υπογραμμίζεται «έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και τεχνικός έλεγχος και στην παρούσα φάση καταρτίζονται εναλλακτικά σχέδια αξιοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτηρισμό του ως διατηρητέο μνημείο, που χαρακτηρίζει την περιοχή ως τοπόσημο καθώς και τον υφιστάμενο πολεοδομικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με τις ζώνες προστασίας αρχαιολογίας και τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook