Ευρεία συνάντηση – σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Ταξίαρχου Κουτσαυτάκη Αρτέμιου με την παρουσία αντιδημάρχων, φορέων και εκπροσώπων συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αστυνόμευσης αλλά και ζητήματα ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου, όπως η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος των λαϊκών αγορών κτλ.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων κ.κ. ΞΥΝΙΔΗΣ Νικόλαος , ΛΙΟΝΑΚΗΣ Μανούσος , ΑΜΠΑΔΙΩΤΑΚΗΣ Ελευθέριος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Χανίων κ. ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ Κων/νος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ Δημήτριος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Π.Ε. Χανίων κ. ΞΑΝΘΑΚΗΣ Γεώργιος , η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Ελέγχων της Π.Ε. Χανίων κ. ΜΑΡΑΚΑΚΗ Σταυρούλα , ο Διοικητής των Π.Υ. Χανίων Πύραρχος ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ Ιωάννης και ο Υπολιμενάρχης Χανίων κ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα ενόψει και της επικείμενης τουριστικής περιόδου:

• Έλεγχος λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και . κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και κυρίως πεζοδρομίων, πεζοδρόμων από την έκθεση εμπορευμάτων παρακείμενων καταστημάτων ( οπωροπωλείων, εμπορικών κ.λ.π.) καθώς και από τραπεζοκαθίσματα και σταντ καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ)
• Έλεγχος λαϊκών αγορών
• Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων, ειδικά όπου υπάρχει απαγορευτική πινακίδα Ρ-40 και διπλές σταθμεύσεις <<διπλοπαρκαρίσματα>> και κάθετη εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. (αφαίρεση κρατικών πινακίδων , επιβολή προστίμου ) καθώς και καταλήψεων διαγραμμίσεων διαβάσεων πεζών και προσβάσεων ΑΜΕΑ.
• Άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής επαναπροσδιορισμού αδειοδότησης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα και εξυπηρέτησης πελατών και της κυκλοφοριακής επιτροπής.
• Συγκρότηση μεικτών συνεργείων ελέγχου από συναρμόδιες Υπηρεσίες ελέγχου παραεμπορίου και ηχορύπανσης .

Επιπλέον συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για λοιπά θέματα αστυνόμευσης και διευκόλυνσης κίνησης και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στις κυριότερες οδούς που περιβάλουν το εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων και προτάθηκαν κοινές δράσεις για υλοποίηση των παραπάνω για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook