Με ένα βίντεο γιορτινό παρουσιάζει ο Δήμος Χερσονήσου τα Μάλια, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και παραδοσιακή τους πλευρά.

Το βίντεο αυτό, το οποίο αποτελεί το τρίτο κατά σειρά για την περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, μετά τα διαδικτυακά πολύ επιτυχημένα βίντεο «Δύναμη της Παράδοσης» για τον θρησκευτικό τουρισμό και «Χώρα των Εμπειριών» για τις παραλίες, έχει ως θέμα τη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο, στον παραδοσιακό οικισμό Μαλίων, στην αρχή της τουριστικής περιόδου σαν καλωσόρισμα για τους επισκέπτες.

Το μήνυμα του είναι ότι στα Μάλια ενώνονται η παράδοση και ο τουρισμός και πράγματι βλέπουμε τους επισκέπτες με τους ντόπιους να γίνονται μια μεγάλη παρέα και να απολαμβάνουν μια υπέροχη κρητική βραδιά με τοπικά εδέσματα και ποτά.

Τα τρία αυτά βίντεο, μαζί με τα νέα έντυπα που έχει εκδώσει ο Δήμος Χερσονήσου θα παρουσιαστούν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη (Βερολίνο, Μόσχα, Λονδίνο κ.ά.) προκειμένου να προωθήσουν και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Και το τρίτο βίντεο, όπως και τα δύο προηγούμενα, δημιουργήθηκε από την καλλιτεχνική ομάδα blueroom, η οποία έχει ενσωματώσει λήψεις που έγιναν από το Νορβηγό φωτογράφο Stian Rekdal με την τεχνική της χρονικής επιτάχυνσης (time lapse photography). Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και χωρίς αμοιβή των καλλιτεχνών ενώ η διαμονή και φιλοξενία τους εξασφαλίστηκε χάρη στις ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής.

Δείτε εδώ το βίντεο για τα Μάλια
Flashnews.gr