Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη και κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης συνοδευόμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και την ασφάλειά του.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε. κ. Αγαπάκης Γεώργιος και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στον ΒΟΑΚ και στα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα για την αναγκαιότητα οδικής ασφάλειας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και τέλος έκαναν λόγο για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κεντρικής οδικής αρτηρίας του Νότιου Οδικού Άξονα από Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά και από Απομαρμά – Καστέλλι.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγαπάκης ανέφερε ότι για ότι αφορά το Νότιο Οδικό Άξονα τα 8 από τα 16 χλμ. έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Επίσης, όπως επεσήμανε, έχουν ολοκληρωθεί και τα μεγάλα τεχνικά έργα στο υπόλοιπο κομμάτι και για ότι αφορά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τις κατολισθήσεις θα αποκατασταθούν με νέα εργολαβία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έγκρισης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στη διαδικασία των εγκρίσεων ευρίσκεται και η έγκριση της τροποποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την αρμοδιότητα της οποίας έχει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Δεικτάκης όρισε συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη μεταξύ των στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις – συμπληρώσεις για να εγκριθεί η σχετική μελέτη και να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.