Το «Θεριό του Ταύρου» του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν παρουσιάζουν δωρεάν οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου από 29 έως 4 Φεβρουαρίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 9 το βράδυ.

Για το έργο και την πρωτοβουλία των δημοσιογράφων αναφέρθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης (η οποία είναι συνδιοργανωτής) η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Κατερίνα Μηναδάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Αντωνάκης, η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη, και ο Πρόεδρος του Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπράς που στηρίζει την παράσταση.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι άλλοι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τις παραστάσεις ως μια σημαντική παρέμβαση στα καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώ απεύθυναν κάλεσμα σε όλους να τις παρακολουθήσουν και να ενισχύσουν τον κοινωνικό σκοπό των συνδιοργανωτών που είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

« Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι διοργανωτές περιμένουμε όλους να έρθουν να χαρούν μαζί μας την παράσταση και να προσφέρουν αντί εισιτηρίου χαρά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη φέρνοντας φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας….» πρόσθεσε η κ. Μηναδάκη. Το έργο που σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης θα έχει πρεμιέρα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα δίδονται κάθε βράδυ στις 9μ.μ. έως τις 4 Φεβρουαρίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Μάριος Διονέλλης, Μαρία Ζαννιά, Αντιγόνη Καμπάνη, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης, Κατερίνα Μηναδάκη, Κώστας Παπάζογλου, Ειρήνη Τσάκα, Ελίνα Φαρσάρη και Μιχάλης Φουργιαλάκης. Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων.

Η παράσταση είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της τουρκικής λογοτεχνίας, με οικουμενικό, όμως, χαρακτήρα. Πρόκειται για το διάσημο θεατρικό του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν «Το Θεριό του Ταύρου» το οποίο, αν και γράφτηκε, ως διήγημα αρχικά, το 1953, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και με μηνύματα που κουβαλούν πολλαπλές αναγνώσεις. Οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου ανεβάζουν το συγκεκριμένο έργο μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις με τα έργα «Θεατρικές Διαδρομές», «Με δύναμη από την Κηφισιά» και «Κοινός Λόγος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook