Η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χρεοκοπία. Αιτία ο συνδυασμός των εξοντωτικών φόρων, όπως οι φόροι σε ανύπαρκτες περιουσίες μέσω των πλασματικών αντικειμενικών αξιών και η ασφυκτική φορολογία στο εισόδημα και εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, ιδίως σε ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς εισοδήματα.

Σ’ αυτά προστίθενται τα εξουθενωτικά πρόστιμα κάθε είδους και οι υφιστάμενες υποχρεώσεις στις τράπεζες. Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση;

Προσθέτει νέες δαπάνες κάνοντας καινούριους διορισμούς. Πάνω από δέκα χιλιάδες νέους διορισμούς υπόσχονται οι αρμόδιοι υπουργοί για το 2014. (Σύμφωνα μάλιστα με τον \”Ελεύθερο Τύπο\”, 2809 διορισμοί θα γίνουν εντός του Φεβρουαρίου!)

Για κάθε ένα πρόσθετο μισθό νέου δημοσίου υπαλλήλου, που χρηματοδοτείται από αύξηση της ήδη εξοντωτικής φορολογίας, ένα ή δύο νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο κατρακυλούν στην χρεοκοπία και την πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης χρεών και αντιμετωπίζουν πλέον την ατομική και οικογενειακή εξουθένωση.

Ναυτ. Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook