Ορκίστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, ο νέος υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιάννης Μανούσακας, ο οποίος από αύριο αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα του.

Η ορκωμοσία του νέου Υποδιοικητή έγινε παρουσία της Υποδιοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κας Άννας Τριχοπούλου, της πρώην Υποδιοικήτριας του Γ. Ν. Χανίων κας Ευαγγελίας Σταυρουλάκη-Παραγιουδάκη, η οποία βρίσκεται σε αναμονή διορισμού της στη θέση της Υποδιοικήτριας του Β.Γ.Ν.Η., του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και φίλων του νέου Υποδιοικητή.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ο κ. Γιάννης Μανούσακας κατάγεται από τον Καλλικράτη Σφακίων και κατοικεί στα Χανιά.

Το 2004 αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Χανίων.

Στο ενδιάμεσο των φοιτητικών του χρόνων για λόγους εκπαίδευσης εργάστηκε σταδιακά στην '' MOTOR OIL - AVIN OIL'' στην Αμερική.

Το 2004 εργάστηκε ως επιθεωρητής καυσίμων στην ''VEGAS OIL LTD'' στην Νέα Υόρκη και στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ανέλαβα υπεύθυνος κατασκευών στην εταιρία DREAM HOMES – MESITIKI CHANION στα Χανιά.

Είναι κάτοχος του πτυχίου I.S.P.S., μετά από ειδικό σεμινάριο που παρακολούθησε το 2007, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε θέματα τρομοκρατίας και διαχείρισης κρίσεων.

Το 2007 εργάστηκε στα πλοία της ναυτιλιακής εταιρίας ANEK LINES ως αξιωματικός γέφυρας με τον βαθμό του πλοίαρχου Γ' και Β'.

Το 2009 για 7 μήνες επέστρεψε ως επιθεωρητής καυσίμων στην ''VEGAS OIL LTD'' στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2009 , εργάστηκε και πάλι στα πλοία της ναυτιλιακής εταιρίας ANEK LINES.

Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Αρχιπλοιάρχου στην εταιρία ΛΑΝΕ LINES ναυτιλιακή , στον Πειραιά , θυγατρική της ναυτιλιακής εταιρίας ANEK LINES.

Ως αρχιπλοίαρχος στην LANE LINES ήταν αρμόδιος σε θέματα ανταλλακτικών, παρακολούθηση επισκευών ,οικονομικές εγκρίσεις , υπεύθυνος ορθής λειτουργίας των πλοίων σε θέματα οικονομικά , κόστος ανταλλακτικών, επισκευές, συντήρηση δεξαμενισμού , αρμόδιος προορισμού πλοίων και επιθεωρήσεων.