Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή Χρήστο Τζέκο και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ, που κατηγορούνται σχετικά με τα όσα έγιναν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

Ύστερα από μακρά αποδεικτική διαδικασία, ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα απαγγείλει την απόφασή του, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Γ. Πέτρος, στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή των αθλητών και του προπονητή, τον οποίο περιέγραψε ως τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε το τροχαίο που δήλωσαν ότι είχαν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Ο εισαγγελέας είπε πως οι ισχυρισμοί τους για το τροχαίο είναι αβάσιμοι και εν γνώσει τους κατέθεσαν ψέματα. Ωστόσο, ζήτησε να αναγνωριστεί στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου το ελαφρυντικό ότι τέλεσαν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται σε ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή τους. «Αυτός ήταν ο υπαίτιος που σκηνοθέτησε το τροχαίο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πέτρος, αφού, όπως εξήγησε, ο προπονητής τους ήταν ως πατέρας απέναντι στους αθλητές του.

Για τον Χρήστο Τζέκο, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή και των επτά γιατρών του ΚΑΤ σχετικά με την εισαγωγή και τη νοσηλεία των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, παρά το γεγονός, όπως υποστήριξε, ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν δικαιολογούσε την παραµονή τους στο νοσοκομείο.

Ζήτησε, πάντως, να αναγνωριστεί στους γιατρούς το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, αφού απέναντί τους είχαν, όπως τόνισε, δύο θρύλους του ελληνικού αθλητισμού. H Kατερίνα Θάνου, απολογούμενη στο δικαστήριο, εξέφρασε την πικρία της για όσα ακούστηκαν για εκείνες τις ημέρες, τα οποία χαρακτήρισε άδικα, υποστηρίζοντας πως ούτε κρύφτηκε ούτε ήταν ντοπαρισμένη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook