Για παρεμπόδιση της εισόδου στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης  εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που ήθελαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την αυριανή απεργία, από την ΥΠΑ κάνει λόγο με ανακοίνωση του το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, γιατί δρώντας ως εκπρόσωπος των αεροπορικών εταιρειών,  παρεμπόδισε την είσοδο σε ελεγχόμενους χώρους, κλιμακίου του σωματείου μας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ξημεράκη Γιάννη, για την ενημέρωση των εργαζομένων για την απεργία της Πρωτομαγιάς και της 11 Μάη, με πρόσχημα την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αερολιμενάρχη κα. Δαμβουνέλη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να μας δώσει άδεια, γιατί οι εταιρείες δεν επιθυμούν την «παρεμπόδιση της εργασίας» των υπαλλήλων τους από το σωματείο.

Επιπλέον ο διοικητής των αερολιμενικών και γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ κ. Πλιάγκας στο αντίστοιχο σωματείο της ΟΣΥΠΑ, δεν αρκέστηκε στο έργο της παρεμπόδισης του συνδικαλιστικού δικαιώματος μας, επικαλούμενος τη δήθεν ασφάλεια του αεροδρομίου (με βάση τις επιταγές των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι «τρομοκράτες») αλλά έκανε και μαθήματα «κυβερνητικού» συνδικαλισμού, αναφέροντας ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (βλ. Ολυμπιακή), οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να μιλάνε όταν απολύονται συνάδελφοί τους, αλλά να κάθονται στ’ αυγά τους. Άξιος ο μισθός τους! Γι’ αυτό φαίνεται ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του στην ΠΑΣΚΕ δεν βγάζουν τσιμουδιά για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και για τις χρωστούμενες υπερωρίες των συναδέλφων τους.

Πληροφορούμε τόσο τις εταιρείες, όσο και την διοίκηση του αεροδρομίου, ότι η προσπάθεια τους να παρεμποδίσουν τη δράση μας θα πέσουν στο κενό. Το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων στο αεροδρόμιο που ήδη βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook