Ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. (ΠΡΟστασίας από τα Τροχαία Ατυχήματα) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΑΣ Χανίων, θα γίνει εκδήλωση – συνομιλία με τους μαθητές της ΕΠΑΣ από εκπροσώπους του συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων και τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Αντώνιο Κρασουδάκη. Την 2η ημέρα Σάββατο 1-2-2014 θα γίνει δενδροφύτευση στο Νοσοκομείο Χανίων στις 11.00 π.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ομάδα πολιτών ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ, την ΕΠΑ.Σ. Χανίων και το Νοσοκομείο Χανίων.

Το Σάββατο 1-2-2014 στις 10.30 π.μ., θα γίνει προσυγκέντρωση στην Δημοτική Αγορά όπου με ποδηλατοπορεία με μηνύματα που θα φέρουν οι ποδηλάτες στην πλάτη τους, θα πορευτούν προς το Νοσοκομείο Χανίων. Τα μηνύματα θα είναι:

- "Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους"
- "Βάλε στην ζωή σου το ποδήλατο"
- "Το επόμενο θύμα τροχαίου ίσως είσαι εσύ"
- "Ποδηλατήστε, περπατήστε, ζήστε"

Καλούνται όλοι οι Χανιώτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση τόσο στην ποδηλατοπορεία όσο και στην δενδροφύτευση. Καλούνται όμως, ιδιαιτέρως αυτοί που έχουν βιώσει την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου, ούτως ώστε με την παρουσία τους να ενδυναμώσουν την φωνή της κοινωνίας ενάντια στον άδικο χαμό αθώων θυμάτων λόγω της ανθρώπινης συμπεριφοράς και αδιαφορίας της Πολιτείας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Όλοι μαζί μπορούν. Σύνθημά: "Ένα δένδρο ζωής για κάθε ανθρώπινο θύμα της ασφάλτου".