Απαντήσεις για τον έλεγχο που γίνεται από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Σωματείου (δείτε εδώ), δίνουν οι συνδικαλιστές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τοποθετούν το θέμα σε πολιτική βάση, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αμιγώς πολιτικό.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

\”Λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Σωματείου μας και τη συγκρότηση του προεδρείου του, στις 19/12/13 στελέχη του ΣΔΟΕ Κρήτης ήρθαν στο Σωματείο, ζητώντας, καταρχήν προφορικά, καθολικό έλεγχο των οικονομικών αποφάσεων των Δ.Σ. του Σωματείου μας για τα έτη 2002-2013.

Επανήλθαν με γραπτή εντολή ελέγχου στις 21/1/14 καταγράφοντας τις κατ’ αυτούς φορολογικές και λογιστικές παραβάσεις και παρατυπίες, διαδικασίες που αγνοούσαμε, έκαναν κατάσχεση στα βιβλία εσόδων – εξόδων του Σωματείου και απαίτησαν σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών να καταθέσουμε όλα τα παραστατικά εσόδων και εξόδων μας.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε το χρόνο που επέλεξαν, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας.

Ξέρουμε ότι η πολιτικοσυνδικαλιστική και κοινωνική δράση του έχει ενοχλήσει αρκετούς. Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις για να διέπονται από τους νόμους της αγοράς.

Η λειτουργία τους καθορίζεται από το συνδικαλιστικό νόμο 1264 και από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις των Δ.Σ. του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από τις εξελεγκτικές επιτροπές και τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις, τα μόνα αρμόδια όργανα στα οποία οφείλουν να λογοδοτούν τα Δ.Σ. για τις αποφάσεις και τις δράσεις τους.

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι από τις συνδρομές των μελών και τα αποφορολογημένα κέρδη του κυλικείου που διαχειριζόμαστε.

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτή την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε. Κυρίως όμως είναι η γενικότερη κυβερνητική πολιτική χειραγώγησης, κατασυκοφάντησης , εξουδετέρωσης και τρομοκράτησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της δράσης του, σε μια εποχή καθολικής επίθεσης σε κάθε λαϊκό και εργατικό δικαίωμα.

 Ειδικά στο υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα η επίθεση φαίνεται να είναι πιο οργανωμένη, για να περάσει ευκολότερα η ολοκληρωτική εκχώρησή της στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κεφάλαιο και οι δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις,.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός της κυβέρνησης.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου όσο και στην κοινωνία.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο.

 Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του στους άρρωστους συναδέλφους μας και στους οικονομικά εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.

Ας αφήσουν τη μικρή χαρά των παιδιών μας με τον έπαινο των 100 ευρώ για κάθε τους επιτυχία σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ας αφήσουν να τιμούμε του συναδέλφους μας, που δουλεύοντας κατόρθωσαν να πάρουν ένα πτυχίο.

Ας φρόντιζαν να είχαν δημόσιο δωρεάν παιδικό σταθμό να μη χρειάζεται να τον επιχορηγούμε.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε κινήματα και αγώνες εργαζομένων ή συλλόγους ασθενών.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε οικονομικά τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας κάθε χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε τη συνδικαλιστική μας δράση και το δυνάμωμα των αγώνων μας.

Δημόσια θα καταθέσουμε στο ΣΔΟΕ και στο λαό της Κρήτης τους οικονομικούς απολογισμούς όλων των ετών για τα οποία ζητούν να μας ελέγξουν, με ανώνυμα τα στοιχεία των φυσικών προσώπων και δημοσιοποίηση συλλογικών οργάνων που ενισχύσαμε και ας κριθούμε όλοι μας.

Καλούμε συνδικάτα, μαζικούς φορείς, ομοσπονδίες την ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν δημόσια θέση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook