Υλικά

• 400 γρ. φύλλα σπανακιού
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 5 τεμ. αυγά, χωρισμένα
• 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα (νωπό ανθότυρο)
• 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 150 γρ. φρέσκα αρωματικά & βότανα ψιλοκομμένα (άνιθο, μαϊντανό, μάραθο, δενδρολίβανο, θυμάρι,κ.α)
• 150 γρ. γιαούρτι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα βότανα και τα «μυρίζουμε» όλα μαζί. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Κατόπιν τα βάζουμε στο μούλτι, μαζί με τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε τόσο ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Παράλληλα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενώνουμε με το μίγμα του σπανακιού.

Απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα σε μια λεπτή στρώση (ορθογώνιου παραλληλόγραμου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 15-18 λεπτά της ώρας. Προσέχουμε να μην πάρει χρώμα, απλά να ψηθεί ομοιόμορφα και να είναι μαλακό. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ενώνουμε το τυρί με το γιαούρτι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Πάνω σε πάγκο εργασίας τοποθετούμε το ψημένο μίγμα του σπανακιού και απλώνουμε κατά μήκος το μίγμα του τυριού. Στη συνέχεια βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και ξεκινάμε προσεκτικά να το κλείνουμε σαν ρολό. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και σερβίρουμε.