Οι αιγυπτιακές αρχές προειδοποίησαν ότι θα συλλαμβάνουν κάθε πρόσωπο που υποκινεί σε πράξεις βίας, κυρίως εναντίον της αστυνομίας, με αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και έκαναν γνωστό ότι σήμερα προχώρησαν στη σύλληψη 10 ανθρώπων.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου χρησιμοποιούν πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να εντοπίσουν» εκείνους που «υποκινούν σε πράξεις βίας εναντίον της αστυνομίας ή των πολιτών ή δίνουν οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να κατασκευάσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 10 πρόσωπα συνελήφθησαν σήμερα με την κατηγορία ότι άνοιξαν λογαριασμούς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook υποκινώντας τους αναγνώστες των σελίδων που δημιούργησαν σε πράξεις βίας.

Το υπουργείο, που έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 10 υπόπτων, οι οποίες μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων του ανατραπέντος από το στρατό προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενός κινήματος με μεγάλη επιρροή το οποίο πρόσφατα οι αρχές έθεσαν εκτός νόμου, χαρακτηρίζοντάς το «τρομοκρατική οργάνωση».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook