To Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρώτη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο με θέμα «Η Γυναίκα Αστυνομικός και οι σύγχρονες προκλήσεις»
Στη Συνδιάσκεψη αναμένεται να αναδειχθεί η κοινωνική προσφορά των γυναικών μέσω της IRA(Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως εργαζόμενη σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο τομέα.
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Διεθνής συνδιάσκεψη των Αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και επεσήμανε στους διοργανωτές ότι θα έχουν τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του Δήμου για την επιτυχία της
Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη κάτι που όπως είπε αποδεικνύεται και από τη φράση που έχει ως έμβλημα «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ».
Όπως είπαν στο Δήμαρχο οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι γυναίκες αστυνομικοί θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του Ηρακλείου και μάλιστα φορώντας τις στολές τους δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα και μια διαφορετική εικόνα κατά τη περιήγησή τους στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Κουράκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές, που του δώρισαν την αφίσα της Συνδιάσκεψης και αναμνηστικά της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που αριθμεί 380.000 Αστυνομικούς από 62 χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook