Ένας Κολομβιανός ιερέας ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη διότι κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας ότι ήταν ο επικεφαλής μιας συμμορίας κακοποιών συνελήφθη, έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν μήνες, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές.
Οι εισαγγελικές αρχές της Κολομβίας ανέφεραν ότι ο πατήρ Όσκαρ Ορτίς, ο οποίος είχε καταδικαστεί πέρυσι, συνελήφθη στην πόλη Λα Βιρχίνια, στην κεντροδυτική επαρχία Ρισαράλδα. Ο στρατός συμμετείχε στην έφοδο που οδήγησε στη σύλληψή του.
Ένα δικαστήριο στη Μεντεγίν είχε καταδικάσει τον Ορτίς τον Αύγουστο. Ο ιερωμένος, ο οποίος λειτουργούσε σε μια ρωμαιοκαθολική εκκλησία στο Σαν Αντόνιο δε Πράδο, ένα προάστιο της Μεντεγίν, είχε συλληφθεί το 2010. Καταδικάστηκε ερήμην διότι διηύθυνε μια συμμορία με το όνομα «Οι αποστρατευμένοι του Ελ Λίμοναρ».
Τα μέλη αυτής της συμμορίας, η οποία επιδιδόταν σε απαγωγές και εκβιασμούς, είναι στην πλειονότητά τους μέλη μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας η οποία δρούσε σε αυτή την περιοχή της επαρχίας Αντιόκια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μεντεγίν.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook