«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, θα είναι οι θριαμβευτές των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «είναι καιρός να μετράμε πια τις δυνάμεις, τις ευθύνες, τις προοπτικές, τις βλέψεις μας, όχι μόνο με το μέτρο του κόμματος, της προσωπικής διαδρομής, της θεμιτής φιλοδοξίας. Αλλά πρώτα απ\’ όλα με το μέτρο του εργαζόμενου λαού και της πατρίδας. Με το μέτρο των απαιτήσεων και των προσδοκιών από το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα συμφωνήσετε ασφαλώς όλοι ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο και κανένα δικαίωμα να αποτύχουμε» είπε.
«Αν όμως για την πλειοψηφία του λαού μας ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας τα πράγματα είναι αλλιώς: Γι\’ αυτούς ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε ως «εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου» ενώ πρόσθεσε πως ο φόβος του πρωθυπουργού δεν κρύβεται.
«Ο φόβος του δεν κρύβεται. Και αυτός ο φόβος, που είναι φόβος και των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα. Όταν όμως ο πανικός γίνεται πολιτική των κρατούντων, τότε η χώρα μπαίνει στη ζώνη υψηλού κινδύνου. Και ο κίνδυνος που εκπροσωπούν ο κύριος Σαμαράς και οι εταίροι του είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί είναι κακομαθημένοι».
Επίσης ο κ. Τσίπρας μίλησε για νεοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
«Για μας είναι σαφές: Μια ιδιότυπη νεοκτονία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν, χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι «είτε αντιμετωπίζοναι από τη μνημονιακή κυβέρνηση είτε ως εχθροί, όταν αντιστέκονται και διαδηλώνουν, είτε ως πελάτες του άθλιου συστήματος που έχει αναδείξει το ρουσφέτι και το μέσο σε κοινωνικό κανόνα». 
«Αν η Ελλάδα θέλει να ελπίζει, αν όλοι μας θέλουμε να ελπίζουμε, αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Από τους ίδιους τους νέους πρώτα-πρώτα, γιατί κανένας δεν πρόκειται να τους χαρίσει τίποτε» τόνισε.

«Ποιος ζήτησε στον Σαμαρά να συγκυβερνήσουμε;» 

Ως έναν πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας την χθεσινή του ομιλία στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στη Βουλή «για να πάρει μέρος στον κοινοβουλευτικό διάλογο, από τον οποίο συστηματικά κρύβεται, όπως και οι υπουργοί του (…) αλλά για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής».
«Ο κ. Σαμαράς έκανε επίδειξη πανικού» είπε ο κ. Τσίπρας ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ανέφερε «Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα; Τέτοιου είδους πολιτικές τερατογενέσεις; Γιατί δεν τους κατονομάζει;»
«Είχαμε ένα πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Τώρα έχουμε ένα πρωθυπουργό σε πανικό» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «όσο ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης».
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook