Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για την τρομοκρατία μετά τον εντοπισμό του ύποπτου αυτοκινήτου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, και το αυτοκίνητο έγινε φύλλο και φτερό με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ενώ γρήγορα έφτασε στο σημείο η ιδιοκτήτρια του, από την οποία οι τρομοκράτες το είχαν κλέψει την 1η Ιανουαρίου.Τα σκυλιά από την πρώτη στιγμή μύρισαν τα εκρηκτικά και επιβεβαιώθηκαν αφού μέσα στο αμάξι βρέθηκε 1  ρουκετοβόλο, 3 ρουκέτες και 3 καλάσνικοφ, 4 χειροβομβίδες και πάρα πολλές σφαίρες.Σύμπτωση ή σύνδεση με τον Χ. Ξηρό

Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική από το αυτοκίνητο "γιάφκα" εξηγείται και από μία άλλη περίεργη ...σύμπτωση. Ειδικότερα, το αυτοκίνητο εκλάπη την πρώτη ημέρα άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ παράλληλα υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο Ξηρός εθεάθη μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Φλοίσβου, πολύ κοντά δηλαδή από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο με το οπλοστάσιο. Ακόμη, ο Χ. Ξηρός στη δίκη της 17Ν "καυχιόταν" ότι ήταν καλός χειριστής των RPG, όπλων που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, αδυναμία σε αυτά τα όπλα είχε δηλώσει πως έχει και ο Μαζιώτης.

Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική από

Η Αντιτρομοκρατική περίμενε τους τρομοκράτες

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική είχε υποκλέψει συνομιλίες τρομοκρατών για νέο μεγάλο χτύπημα, πιθανότα στα γραφεία της Ν.Δ, που απέχουν περίπου ένα χιλιόμετρο από το σταθμευμένο αυτοκίνητο.Μέσω των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εντόπισαν το ασημί OPEL ASTRA, παρκαρισμένο στην οδό αγίας Κυριακής στο Π. Φάληρο, και περίμεναν πάνω από δέκα ημέρες τους τρομοκράτες για να τους συλλάβουν όταν θα το χρησιμοποιούσαν.

Τελικά αποφάσισαν σήμερα να ''ανοίξουν'' το αυτοκίνητο αφού περνούσαν οι ημέρες, οι τρομοκράτες δεν το είχαν πλησιάσει ενώ και κάτοικοι στην Αγίας Κυριακής είχαν ήδη ανησυχήσει από το παρατημένο αυτοκίνητο και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Από το αυτοκίνητο ''θησαυρό'' η Αντιτρομοκρατική αναμένεται τώρα να συλλέξει πληροφορίες κρίσιμες, καθώς και βιολογικό υλικό (DNA).

Ενδεικτικό του τι ετοίμαζαν οι τρομοκράτες είναι το ότι με παρόμοιο ρουκετοβόλο (RPG) είχαν χτυπήσει την Αμερικανική Πρεσβεία. Μάλιστα αστυνομικοί συνδέουν την επίθεση που σχεδίαζαν οι τρομοκράτες με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, αφού την ίδια ημέρα έγινε και η κλοπή του αυτοκινήτου.

Ως πιθανότεροι στόχοι διαρρέεται πως ήταν τα γραφεία της Ν.Δ, όμως δεν αποκλείεται να χτυπούσαν μεγάλες εταιρείες ή εφοπλιστικά γραφεία που βρίσκονται πολύ κοντά από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές υπενθυμίζουν με νόημα πως δεν έγινε ανάληψη ευθύνης μετά το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη διότι πιθανότατα ήταν σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για νέο χτύπημα.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο - γιάφκα

Το αυτοκίνητο - "γιάφκα" των τρομοκρατών φαίνεται στη φωτογραφία και είναι το ασημί αυτοκίνητο στην αριστερή πλευρά που είναι σταθμευμένο μπροστά από το τζιπ στο οποίο στέκονται κάποιοι.Ο εξαιρετικά βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στο αυτοκίνητο

Αναλυτικά σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν:
- 4 βλήμματα RPG
- 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG
- εκτοξευτήρας RPG
- 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1
- 4 πυρωδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών
- 3 καλάνσικοφ
- 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ
- 2 κοντάκια καλάσνικοφ
- κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ
- γάντια και κουκούλες

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται... Σημειώνεται οτι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RPG το 2007, απο την οργένωση Επαναστατικός Αγώνας, το 2007, εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενω αποπειράθηκαν και τον Ιανουάριο του 2013 να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού, τα οποία ύστερα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Ρουκέτες του ιδίου τύπου είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Ε.Α. στην Κυψέλη

Τέλος σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο οπλισμός που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο είναι τόσο βαρύς που δεν δικαιολογείται όσο μεγάλο χτύπημα και να ετοίμαζαν οι τρομοκράτες. Η αστυνομία εξετάζει λοιπόν και την πιθανότητα μετακίνησης των όπλων.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 19:00 στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

newsit.gr/ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ