Παρουσία πλήθους κόσμου η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου έκοψε τη πίτα της με το μήνυμα ο Αθλητισμός είναι για όλους.

Τη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης και ο Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού κ.Γιάννης Δροσίτης με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει σημαντικές αθλητικές δράσεις

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο και το γεγονός ότι είναι το μοναδικό στάδιο που ανήκει στον πανευρωπαϊκό οργανισμό σταδίων και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που έχουν περάσει στο Δήμο Ηρακλείου που τις αξιοποιεί τις αναπτύσσει σε σύγχρονες υποδομές για όλους τους Ηρακλειώτες αλλά και για τη φιλοξενία παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων .

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την αξιοποίηση με δράσεις πολιτισμού και Αθλητισμού της όμορης με το Παγκρήτιο Στάδιο έκτασης 50 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών ώστε να γίνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο η αξιοποίηση αυτής της έκτασης σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και με τη θάλασσα.

Παράλληλα ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου για την ανάπτυξη νέων αθλητικών υποδομών είναι η κατασκευή ΕΚΟ ΜΑΡΙΝΑΣ –ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στο θαλάσσιο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου σε συνεργασία και με άλλους φορείς.Ήδη όπως επεσήμανε υπάρχει έτοιμη εντυπωσιακή προκαταρκτική μελέτη σε τρισδιάστατη μορφή που είχε χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους ,τους αθλητές τα σωματεία και όλους όσους συνεργάζονται με τις αθλητικές δομές του Δήμου και τους ευχήθηκε καλή χρονιά με επιτυχίες .Ο Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού κ.Γιάννης Δροσίτης μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού ,παρουσίασε το έργο που έχει επιτελέσει τη χρονιά που πέρασε και αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια για την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές,ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Γιώργος Δεικτάκης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κουκιαδάκης ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μ.Καραμαλάκης,εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων,αθλητές κ.α

Δείτε εδώ την παρουσίαση ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook