Ή αυτοί, ή εμείς! Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του Συλλόγου Ανέργων κι Επισφαλώς εργαζομένων στο Ηράκλειο για την απεργιακή κινητοποίηση αύριο στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά:

\”Από το Μάη του 2010 που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της Τρόικα, τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Όλοι έχουμε καταλάβει ότι όταν αυτοί που μας κυβερνούν μιλάνε για τη σωτηρία της χώρας, σίγουρα δεν αναφέρονται σε εμάς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας κλέβει μέρα με τη μέρα, μνημόνιο με το μνημόνιο (3 μέχρι τώρα και έπεται συνέχεια…) τράπεζες και μεγάλα συμφέροντα συνεχίζουν ακάθεκτοι να κερδίζουν εις βάρος μας.

Τα στοιχεία του τελευταίου χρόνου μιλάνε από μόνα τους:

Οι επίσημες μελέτες μιλάνε για ανεργία της τάξης του 20% μέσα στο 2011 σε όλη την χώρα και την Κρήτη να είναι πρωταθλήτρια στους ρυθμούς ανάπτυξης της ανεργίας.

Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, εξαπλώνουν τις “επιχειρησιακές συμβάσεις” και πριμοδοτούν ελαστικές σχέσεις εργασίας για την “τόνωση της επιχειρηματικότητας”.

Και το χειρότερο είναι ότι με τόσα μέτρα που πήραν μέσα σε έναν χρόνο (μέτρα που γύρισαν την κοινωνία δεκαετίες πίσω), δε βλέπουν αποτέλεσμα!

Οι συζητήσεις που έχουν ανοίξει για “άλλες λύσεις”, αναδιάρθρωση του χρέους ή ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Με τα παραπάνω κατορθώματά της η κυβέρνηση μας οδηγεί στην περιθωριοποίηση, την απελπισία, την κατάθλιψη και την ταβανοθεραπεία. Όμως, δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι!

Εργαζόμενοι και άνεργοι οργανωνόμαστε και απαντάμε δυναμικά:

ή αυτοί, ή εμείς!

Ένα είναι σίγουρο, δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Με τα νέα μέτρα, το “μνημόνιο 4” και και Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Στήριξης…τα χειρότερα έρχονται! Είναι φανερό ότι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο μέλλον που μας σχεδιάζουν είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν! Πριν ένα μήνα ιδρύσαμε το Σύλλογο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, ώστε να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αφού κανείς δε θα μας χαρίσει τίποτα αν δεν το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι. Παλεύουμε για:

Μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι αυτονόητο δικαίωμά μας
Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας (όχι τα ψίχουλα που δίνουν τώρα) για όλους τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων
Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα που ληστεύουν εργαζομένους και ανέργους. Δε θα την πληρώσουμε εμείς για άλλη μια φορά!
Εκπτώσεις σε δημοτικά τέλη, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ΔΕΗ, ΟΤΕ σε κατόχους κάρτας ανεργίας και με βάση εισοδηματικά κριτήρια σε εργαζομένους.
Χτίζουμε δίκτυα αλληλεγγύης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας φταίει ο διπλανός μας, αλλά δε θα τους περάσει\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook