Ο Ουκρανός αντιπολιτευόμενος Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος κατήγγειλε ότι είχε απαχθεί και βασανιστεί για μία εβδομάδα και τέθηκε εκ των υστέρων σε κατ\’ οίκον περιορισμό για την «ενορχήστρωση μαζικών ταραχών», έλαβε άδεια από τις αρχές να μεταβεί στο εξωτερικό για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.
Ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, η εικόνα του οποίου με το πρόσωπο χτυπημένο και αιμόφυρτο προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, ενδέχεται να πάει στη Γερμανία, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας από τους ηγέτες της Ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο. Ωστόσο ο Κλίτσκο πριν από λίγο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι καταρχάς ο Μπουλάτοφ θα μεταβεί στη Λετονία.
Μιλώντας από την κλινική του Κιέβου όπου φίλοι του Μπουλάτοφ και γιατροί απέτρεψαν τις προσπάθειες αστυνομικών να τον συλλάβουν από την Πέμπτη, ο Κλίτσκο διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών τον πληροφόρησε πως ο ακτιβιστής είναι ελεύθερος να βγει από τη χώρα.
Συνεργάτες ενός άλλου πολιτικού της αντιπολίτευσης, του κοινοβουλευτικού και μεγιστάνα Πέτρο Ποροσένκο, είπαν ότι ο Μπουλάτοφ εγκατέλειψε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν κι επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το αεροδρόμιο.
Ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι υποστηρίζουν τους αντιπάλους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχαν προσφερθεί να παράσχουν νοσηλεία στον Μπουλάτοφ, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος και τραυματισμένος σε μια δασική περιοχή έξω από το Κίεβο και κατήγγειλε ότι βασανίστηκε από πρόσωπα άγνωστα στον ίδιο επί οκτώ ημέρες.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook