Χωρίς αγροτικό γιατρό είναι τα ιατρεία στα Νέα Ρούματα- Πρασε- Σέμπρωνα (υπάρχει προκήρυξη δεν έχει ολοκληρωθεί όμως με τοποθέτηση γιατρού πληρ.απο Κ.Υ.Καντάνου).

Σε αναμονή βρίσκεται η τοποθέτηση γιατρού στο Ιατρείο Ντερέ που θα εξυπηρετεί και τους Λάκκους.

Εντωμεταξύ, ο αγροτικός γιατρός Μεσκλών είναι σε 4μηνη Γονική Άδεια, ενώ η αγροτική Ιατρός Αλικιανού θα φύγει με άδεια λόγω κυήσεως.

Την ίδια ώρα αναμένεται να τοποθετηθεί γιατρός στο Π.Ι.Γερανίου.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή,  ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης ,επανήλθε με έγγραφό του προς τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 7ης Κρήτης και άλλους φορείς , αναφερόμενος για πολλοστή φορά στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στο Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν στη στελέχωση σχεδόν του συνόλου των Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Ι.) του Δήμου , ζητώντας μία συνάντηση επιλύσης όλων αυτών το προβλημάτων με δεδομένο και το ενδεχόμενο της ύπαρξης ανασχεδιασμού στον Υγειονομικό Χάρτη των Π.Ι.

Στο ίδιο έγγραφο ζητάει την οριστική επίλυση του ζητήματος της στέγασης του Π.Ι. Κολυμβαρίου στο κτίριο του πρώην Α.Τ.Κολυμβαρίου, σύμφωνα με όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Γ.Ν.Χανίων, καθώς και της στέγασης του Π.Ι. Πλατανιά που ομοίως στεγάζεται προσωρινά στο χώρο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Πλατανιά.