Το σκάφος \”Κορμοράνος\” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη Ανοικτής Θάλασσας Περιφέρειας Κρήτης για το 2013, μεταξύ 13 σκαφών από τους Ομίλους της Κρήτης.
Η ενημέρωση του ΝΟΧ:
Σημαντική διάκριση πέτυχε το ιστιοπλοϊκό σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη γενική κατάταξη Ανοικτής Θάλασσας (ranking list) Περιφέρειας Κρήτης το 2013, μεταξύ 13 σκαφών των Ομίλων της Κρήτης.
Κύρια κριτήρια κατάταξης αποτελούν ο αριθμός των αγώνων που συμμετέχει το κάθε σκάφος ανά την Ελλάδα, τα διανυθέντα μίλια, καθώς και οι επιτυχίες στους αγώνες αυτούς.
Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και πλήρωμα οι Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Δημήτρης Γαγάρας, Λευτέρης Αμοιραλής, Βασίλης Μαλλές, Αντώνης Συντζανάκης, Στράτος Χουρδάκης, Αλέξανδρος Ματθαίος, Ειρήνη Αθανασάκη, Άννα Βασιλακοπούλου, Δημήτρης Δίκας και Εμμανουήλ Βαρδινογιάννης.
Την 2η θέση κατέλαβε το \”EL VIENTO\” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, με κυβερνήτη τον κ. Κωνσταντίνο Κοβατζή και την 3η το \”ΓΛΑΥΚΗ\” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, με κυβερνήτη τον κ.  Κωνσταντίνο Μάμαλη.
Σε πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το περασμένο Σάββατο (1/2) στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, έγινε η απονομή τιμητικών διακρίσεων στα τρία πρώτα σκάφη από κάθε Περιφέρεια της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ε.Ι.Ο. για το 2013 από τους Ομίλους της Κρήτης, ο Ν.Ο.Χ. διακρίθηκε σε αριθμό αγώνων που διοργάνωσε, σε αριθμό σκαφών που συμμετείχαν, καθώς και σε συνολικό αριθμό πραγματοποιηθέντων, αγωνιστικών μιλίων από τα συμμετέχοντα σκάφη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook