Για άλλη μια φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το νοσοκομείο της Ιεράπετρας έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο σε συνταξιούχους, άτομα με κινητικά προβλήματα και ανασφάλιστους. 
Μετά το Μύρτος ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Ματαλλιωτάκη επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη την Παχειά Άμμο όπου στήθηκε, στην τουριστική περιοχή του Λασιθίου, ένα …μικρό νοσοκομείο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευαίσθητες, λόγω οικονομικής κρίσης, ομάδες συμπολιτών μας.
Οι γιατροί του νοσοκομείου Ιεράπετρας κύριοι Γιώργος Παπαηλιάκης, καρδιολόγος, Γιώργος Τσώνος, ΩΡΛ,Κώστας Παπαδομιχελάκης,ορθοπεδικός και ο αγροτικός γιατρός Σταύρος Θεοδωρακόπουλος υπέβαλαν σε γενικές ιατρικές εξετάσεις και καρδιογραφήματα και έγιναν συνταγογραφήσεις για τους κατοίκους που βρέθηκαν στο αγροτικό ιατρείο της Παχειάς Άμμου. 
Παράλληλα σε κατοίκους της περιοχής δόθηκαν συσκευές μέτρησης του διαβήτη.
Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στην Παχειά Άμμο εξετάσθηκαν 86 άτομα στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και ανασφάλιστοι, ενώ σε πέντε περιπτώσεις η ομάδα των γιατρών έκρινε ότι θα πρέπει τα περιστατικά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Τόσο οι γιατροί όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου της Ιεράπετρας έτυχαν της θερμής υποδοχής των κατοίκων της Παχειάς Άμμου και της ιδιαίτερης φιλοξενίας του προέδρου της κοινότητας κ. Γιώργου Ραπάνη.
Σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το νοσηλευτικό ίδρυμα του Νότου θα συνεχίσει και θα εντείνει τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού στο νομό Λασιθίου. Δράσεις που αποσυμφορούν το νοσοκομείο και που έχουν ως σημείο εκκίνησης το καλό κλίμα και την άψογη συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση και το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook