Οικονομική ενίσχυση για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, θα συγκεντρωθεί στα Χανιά με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. 
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή 16/2 και μετά την Θεία Λειτουργία, σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως θα κληθούν οι πιστοί να προσφέρουν έστω και ένα ευρώ, προκειμένου τα χρήματα να δοθούν στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Επίσης χρηματικά ποσά θα συγκεντρώνονται και στα γραφεία της Μητρόπολης.
Σε έκκλησή του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνός αναφέρει τα εξής:
\”Κατόπιν της φοβεράς του σεισμού απειλής και των τραγικών συνεπειών του, εις το νησί της Κεφαληνίας, καλούμεν και παρακαλούμεν πάντας όπως επιστρατευθούμε και βοηθήσωμεν τους δοκιμαζόμενους αδερφούς μας που μετά την αδυσώπητη δοκιμασία που έφερε και εις αυτούς η οικονομική κρίση έρχεται τώρα να ολοκληρωθεί το δραματικό σκηνικό τους με την κατάρρευση των νοικοκυριών τους που με κόπους και ιδρώτες τα έστησαν και εν μια ροπή τα έχασαν έπειτα από τον μεγάλο σεισμό και τους συνεχείς μετασεισμούς που εκδηλώνονται στο νησί. 

Η Ιερά Μητρόπολή μας συναισθανόμενη τον πόνο και την δυστυχία των συνανθρώπων μας στην Κεφαλονιά, αφουγκραζόμενη τις εκκλήσεις των εκεί αδελφών μας και διαπιστώνοντας το μέγεθος της απόγνωσης ζητά λίγα ή ένα ευρώ από τον αποδεδειγμένα κι από άλλες περιπτώσεις φιλεύσπλαχνο λαό μας, ώστε να στηρίξωμεν το φιλόπτωχον ταμείον της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. 

Διά τούτο παρακαλούμεν όσοι βρεθείτε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας εις άπαντας τους Ιερούς Ναούς να κάνετε την δωρεά σας στον δίσκο που θα περιαχθεί ή ετεροχρονισμένα εις τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας και τα χρήματα αυτά θα δωθούν στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας διά την αγορά πρώτων σε ανάγκη αγαθών. 

Η πράξις μας αύτη μας υπενθυμίζει το χρέος μας έναντι πάντων, να κλαίομεν μετά των κλαιόντων, μα και το γεγονός ότι σήμερον εις αυτούς η δοκιμασίαν, αύριον –μη γένοιτο- ίσως εις ημάς.\”
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 28210-27807

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook