Προειδοποίηση πως μπορεί εκρηκτικά να κρύβονται σε οδοντόκρεμες εξέδωσαν οι ΗΠΑ! Η οδηγία αφορά σε αεροδρόμια και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Οι αμερικανικές αρχές καλούν τις αρμόδιες αρχές να ελέγχουν τα σωληνάρια με τις οδοντόκρεμες που φέρουν επιβάτες καθώς αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή στο Σότσι Δεν ανέφερε εάν κάποια συγκεκριμένη απειλή οδήγησε τις υπηρεσίες ασφάλειας να προχωρήσουν στην προειδοποίηση, η οποία δεν έχει εκδοθεί για το ευρύ κοινό. 

Ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Σότσι είναι ασφαλές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 34 ανθρώπων στο Βόλκογκραντ 700 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σότσι. Οι επιθέσεις αναζωπύρωσαν τους φόβους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

newsit.gr