Συνεχίζονται οι ζυμώσεις γύρω από τα πρόσωπα που θα μπουν στη \”μάχη\” των δημοτικών εκλογών του Μάη.

Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στη Λότζια, εκεί όπου όπως αποκαλύψαμε χθες (Δείτε Εδώ), προετοιμάζεται το έδαφος για κοινή κάθοδο των εκπροσώπων τριών σημαντικών επιστημονικών φορέων.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρη Πασπάτη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλη Λαμπρινό και τον απερχόμενο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρο Ινιωτάκη.

Οι δύο περιμένουν την απάντηση του κ. Λαμπρινού, στην πρόταση να ηγηθεί εκείνος του σχήματος που θα διεκδικήσει τη Λότζια.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έχει ζητήσει χρόνο για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, ενώ φαίνεται οι αντιρρήσεις και οι προβληματισμοί του, τουλάχιστον έως έναν βαθμό να έχουν καμφθεί. Πάντως μέχρι τη Δευτέρα, ο κ. Λαμπρινός θα έχει δώσει τις οριστικές του απαντήσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των ζυμώσεων και επαφών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γρ. Πασπάτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ο τελευταίος άκουσε τα σχέδια για κοινή κάθοδο των τριών, ενδεχόμενο που αντιμετώπισε ιδιαίτερα θετικά. Αν προχωρήσει το εγχείρημα η ΝΔ θα στηρίξει την προσπάθεια, χωρίς φυσικά να δοθεί χρίσμα. Εξάλλου οι τρεις προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και καλύπτουν μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος.

Αν η κίνηση δεν ευοδώσει τότε πιθανότατα, ο κ. Πασπάτης να ηγηθεί ενός τέτοιου ψηφοδελτίου.

Στη ΝΔ πάντως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν δηλαδή δεν προχωρήσει κανένα από τα δυο σχήματα, είτε με, είτε χωρίς Λαμπρινό, τότε να στηρίξουν ακόμα και την υποψηφιότητα Κουράκη, με προυποθέσεις.

Αυτό αποτελεί σκέψη στους κόλπους της τοπικής ΝΟΔΕ και όχι σε επίπεδο ηγεσίας της ΝΔ.

Flashnews.gr/ Μαν. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook