Το πλοίο «Αρκάδι», το πρώτο πλοίο που απέκτησε το Ρέθυμνο και πουλήθηκε πριν από μερικά χρόνια από την ΑΝΕΚ σε ιορδανική εταιρεία, αποτελεί το στόχο της ναυτιλιακής εταιρείας Cretan Lines!

Σύμφωνα με την Cretan Lines, η ιορδανική εταιρεία άναψε το πράσινο φως για την πώληση του πλοίου στην ρεθυμνιώτικη εταιρεία και έτσι η διοίκηση του ναυτιλιακού συνεταιρισμού καλεί όλους τους ρεθυμνιώτες την προσεχή Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και αν θα επενδύσουν οικονομικά για να αποκτηθεί το πλοίο.

Τα μέλη της εταιρείας βρίσκονταν σε επαφή με την ιορδανική εταιρεία τους τελευταίους τρεις μήνες και παρόλο που το πλοίο δεν ήταν προς πώληση, τελικά έπεισαν τα στελέχη της να το πουλήσουν! Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, αποφασίστηκε η πώληση του πλοίου αντί του ποσού των 6,6 εκ. ευρώ.

Οι όροι που φαίνεται να έχουν τεθεί είναι οι εξής: ως προκαταβολή να δοθούν 700 χιλιάδες ευρώ και με την παράδοση του πλοίου να συμπληρωθεί το ποσό με 1,5 εκ. ευρώ. Ακολούθως, έχει κατ αρχήν συμφωνηθεί η αποπληρωμή του συνολικού ποσού των 6,6 εκ. ευρώ (δηλαδή των εναπομείναντων 4,4 εκ. ευρώ) να γίνει μέχρι το τέλος του 2012 και μάλιστα χωρίς ναύλο και τόκους.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο εκτελεί δρομολόγιο από λιμάνι της Ιορδανίας προς λιμάνι της Αιγύπτου και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Cretan Lines, Γιάννης Νικολούδης, εάν το αποκτήσει η εταιρεία, θα το ονομάσει και πάλι «Αρκάδι», με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook