Το Πολεμικό Ναυτικό εντόπισε χθες, σε βάθος 73 μέτρων, το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους στο Φαρμακονήσι, μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί αγνοουμένων. Το ναυάγιο που προκάλεσε σάλο στο τέλος Ιανουάριου, πνίγηκαν δώδεκα άνθρωποι και δέκα δηλώθηκαν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο και εντόπισε εγκλωβισμένες τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο του μοιραίου σκάφους.

Οι δύτες εντόπισαν τα πτώματα ενός άνδρα, μιας γυναίκα και δύο μικρών παιδιών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και τα ανέσυραν.

Εντός του ιδίου χώρου εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

news.gr