Η κούραση ήταν ένας παράγοντας στον οποίο στάθηκε αρκετά στις -τελευταίες μετά τις εξελίξεις- δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος, για να αιτιολογήσει την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη.

Η τοποθέτηση του πρώην -πλέον- τεχνικού του Πλατανιά:

«Στενοχώρια σίγουρα υπάρχει, δεν το συζητάμε αυτό… Ένα πράγμα όμως δεν υπάρχει, απογοήτευση. Εμείς είμαστε πολύ… σκληρά καρύδια για να τα παρατήσουμε ή να μας πάρει από κάτω. Βεβαίως το σημερινό παιχνίδι, δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό, από πλευράς βαθμολογίας. Είχαμε το δικαίωμα στα εντός έδρας παιχνίδια να κάνουμε κι ένα κακό αποτέλεσμα, όπως ήταν το σημερινό. Πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει όσον αφορά τα παιχνίδια στο γήπεδό μας. Επειδή λοιπόν, σας το λέω εκ πείρας, είμαι χρόνια στα γήπεδα, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πάρα πολύ δρόμο.  Και πέρσι λοιπόν ο Πλατανιάς σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Δεν σημαίνει ότι θα πάμε στην προτελευταία αγωνιστική… Επειδή όμως έχει δρόμο θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι πάλι πολύ δύσκολο, με τον Ολυμπιακό και έρχονται δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτά θα έλεγα ότι είναι τα κρίσιμα, που θα καθορίσουν και την πορεία μας. Τώρα όσον αφορά για την εικόνα του παιχνιδιού, ίσως στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο. Δεν ευτυχήσαμε να κάνουμε ένα γκολ, το οποίο θα ήταν πολύ ευεργετικό για εμάς, γιατί και ο αντίπαλος θα ανοιγόταν, ειδικά στα πρώτα τριάντα λεπτά, είχαμε τις φάσεις, δεν κάναμε το γκολ, αντιθέτως σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού στο 43ο λεπτό, δεχθήκαμε ένα γκολ από αράουτ.  Μέχρι τότε ο τερματοφύλακάς μας, με καλή έννοια το λέω, δεν έχει πιάσει τη μπάλα. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ρισκάραμε πάρα πολύ, μας βγήκε η κούραση, ο Εργοτέλης ήταν ξεκούραστος, έπαιξε Τετάρτη, δεν είχε ταξίδι, έκατσε στο Ηράκλειο και ήρθε μιάμιση ώρα. Εμείς πήγαμε στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και ούτω καθεξής. Ολοφάνερη η κούραση ορισμένων παιδιών, οι οποίοι τα παιχνίδια τους είναι συνεχόμενα και κατ’ εμέ είναι φυσιολογικό. Λοιπόν και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι, με σκεπτικό πλέον όπως είπα να συνεχίσουμε. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα και αλίμονο δέκα αγωνιστικές με πέντε παιχνίδια στο γήπεδό σου, κι αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο που είναι δύο καλές ομάδες, υπάρχουν και παιχνίδια που όταν είμαστε πλήρεις έχεις άλλη εικόνα. Λοιπόν αυτά θα ήθελα να πω αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι δεν χρειάζεται να κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε πίσω, ούτε μπρος. Ό,τι θέλετε εδώ είμαι για οποιαδήποτε ανάλυση. Είναι η δουλειά μου αυτή. Για οποιαδήποτε ανάλυση όχι μεμονωμένα σαν άτομα, αλλά ομαδικά».

Για το που στηρίζει το γεγονός ότι θα έχει διαφορετική εικόνα η ομάδα στη συνέχεια:

«Κι εσάς τι σας κάνει δηλαδή και λέτε ότι θα έχουμε διαφορετική εικόνα; Επί των ημερών μου δεν έχουμε παίξει ποτέ πλήρεις. Ποτέ. Ποτέ. Σήμερα είχαμε απουσίες. Τις επικαλέστηκα;»

Σε επισήμανση ότι είχε το σουτ του Μπαντιμπανγκά:

«Μάλιστα… Εμείς πόσες φάσεις είχαμε; Δύο; (με μεγάλη απορία στο βλέμμα του). Ναι… Ποιες ήταν; Του Κατάι. Μόνο τέσσερις φορές ήταν οι πλευροκοπήσεις του Βλαχοδήμου. Τέλος πάντων. Δεν θα παίξουμε με αυτό. Από εκεί λοιπόν πηγάζει, αυτό είναι το ερώτημά μου. Από εκεί πηγάζει το γεγονός ότι όταν θα είμαστε πλήρεις και επειδή ξέρω τι είναι η ομάδα».

Για το ότι δεν βγαίνει στο γήπεδο αυτή η ποιότητα που έχει στο ρόστερ ο Πλατανιάς:

«Όταν είμαστε πλήρεις αυτό θα μπορεί να ισχυριστεί. Όταν δεν είμαστε; Υπάρχει… Άλλωστε και στον πρώτο γύρο τα ανάλογα παιχνίδια, με παιχνίδια μέσα και με δέκα παίκτες δεν τα κερδίσαμε. Ίδια βαθμολογία. Δεν διαφέρει σε τίποτα. Τα παιχνίδια του πρώτου γύρου και με δέκα παίκτες δεν τα κερδίζαμε. Και μέσα στην έδρα μας. Τα ίδια παιχνίδια, πάλι ίδιους πόντους, αλλά όχι με δέκα παίκτες. Είμαστε στον ίδιο παρανομαστή. Τα παιχνίδια του πρώτου γύρο με τα παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μας κατά κάποιο τρόπο ομαλοποιείται αφενός και αφετέρου τα παιχνίδια με όλες τις ομάδες με τις οποίες λίγο-πολύ έχουμε τον ίδιο στόχο τα έχουμε στο γήπεδό μας, με τη διαφορά ότι απαγορεύεται να γκελάρεις. Είχαμε δικαίωμα με το σημερινό παιχνίδι αν το παίρναμε να κάνουμε και μια γκέλα. Η γκέλα έγινε σήμερα οπότε απαγορεύεται».

Για κούραση:

«Μα φάνηκε όμως αυτό. Δεν την προβάλω ως δικαιολογία, να εξηγούμε».

Για το ότι ο Πλατανιάς δυσκολεύεται να σκοράρει και πως δεν έχει παίκτες-ηγέτες:

«Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ ορατό και πιθανό να το έβλεπε ακόμα κι αυτός που άκουγε το ματς απ’ το… ράδιο! Στο β’ ημίχρονο μας βγήκε το ψυχολογικό, για το 43ο λεπτό που μας έγινε το 0-1. Φάνηκε επίσης όπως είπα, ότι ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι. Είχαμε \”αδειάσει\”. Φάνηκε. Είχαμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ. Έγινε και το παιχνίδι της Τετάρτης, ήρθαμε, δεν προλάβαμε να ξεκουραστούμε. Όλα αυτά. Χωρίς όλα αυτά να είναι δικαιολογία».  


Για το ότι ο Πλατανιάς δεν μπορεί να διαχειριστεί τις νίκες:

«Εγώ δεν επικαλέστηκα κάποια ατυχία. Δεν είπα ατυχία. Αλλά, παίρνουμε το Ζαραδούκα φερ’ ειπείν και παίζουμε ένα φιλικό… Τι να κάνουμε; Με το Θεό να τα βάλουμε; Παίζουμε με την Ξάνθη, κάνουμε μια καταπληκτική εμφάνιση και πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Τότε η βαθμολογία μας δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα. Κι από εκεί και πέρα είναι δύσκολη έδρα… Κερδίζουμε τον ΠΑΟΚ και πάμε πάλι σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Χάνουμε το παιχνίδι πάλι. Όπως το χάσαμε… Από δύο φάσεις, η μία στο δοκάρι κι ένα σουτ, χάσαμε το παιχνίδι. Τις κλασικές φάσεις τις είχαμε εμείς. Από εκεί και πέρα, γενικά όμως, όταν κάνουμε μία νίκη, ακολουθεί πάντα ένα δύσκολο παιχνίδι. Περνάει το παιχνίδι του Ολυμπιακού που είναι δύσκολο. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Όταν κάνεις δύο κολλητές νίκες κι έχεις τον Απόλλωνα που είναι ίσος αντίπαλος κι έχεις το ίδιο στόχο, είναι πολύ πιο εύκολα».

Για το αν τον ενοχλεί που τον κέρδισε ο πρώην προπονητής του Πλατανιά:

«Όχι. Δεν σκέφτομαι έτσι. Δεν έχω τέτοια προβλήματα. Δεν είμαι κομπλεξικός, αφενός κι αφετέρου εγώ κοιτάω πάντα το συμφέρον της ομάδας μου. Το πώς η ομάδα θα είναι πανέτοιμη, απ’ όλες τις πλευρές, να κερδίσει. Το γήπεδο άλλωστε είναι καθρέφτης».


Για το αν είναι ευχαριστημένος απ’ το ρόστερ:

«Είπα στην αρχή των δηλώσεών μου ότι ορισμένοι παίκτες παίζουν συνέχεια. Ο Φερνάντες, ο Αγκιλέρα, ο Φαΐσκα. Σήμερα για παράδειγμα δεν είχαμε στόπερ! Δεν είχαμε μπακ. Ο Φερνάντες δεν είναι η θέση του. Ο Φερνάντες έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο Αγκιλέρα έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο Τόρες έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο Αγκιλέρα λοιπόν, επειδή είναι συναισθηματικό παιδί, ήταν ο μόνος που στο ημίχρονο είχε κατεβάσει το κεφάλι και ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένος. Ενώ είπαμε, πάμε, θα προχωρήσουμε. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Μην αγχωνόμαστε. Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Εκ πείρας σας μιλάω, την ήττα πρέπει να τη διαχειρίζεσαι σωστά. Έχεις 10 παιχνίδια. Αλίμονο τώρα ο Πλατανιάς, με αυτό το υλικό που έχει, με αυτή την ομάδα που έχουμε, να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να υπάρξει απογοήτευση. Πίκρα υπάρχει. Στενοχώρια υπάρχει, δεν το συζητάμε αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι, κακά τα ψέματα που είχαμε υπολογίσει και πιστέψει μέσα μας ότι θα το κερδίσουμε. Δεν το συζητάμε».


Για το αν ο Πλατανιάς ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα για το ματς με Εργοτέλη:

«Και σε μία μέρα τι να κάνουμε; Όταν γυρίσαμε την Πέμπτη, κάναμε χαλάρωμα, την Παρασκευή είναι σα Σάββατο, όταν παίζουμε Σάββατο. Η ψυχολογική προετοιμασία ενός ποδοσφαιριστή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ δύσκολη έως απίθανη. Ξέραμε κι αυτό, σας το λέω γκαραντί, ότι σήμερα το παιχνίδι ήταν αποφασιστικής σημασίας. Ήταν κομβικής σημασίας, δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά, το πρώτο σύμπτωμα της κούρασης είναι οι ενέργειες του Αγκιλέρα, ήταν κουρασμένος και προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα, να χτυπήσει κι όλα αυτά. Είναι συμπτώματα της κούρασης. Γενικά όμως, το παιχνίδι στο ημίχρονο στο 0-1 μας έριξε ψυχολογικά. Φάνηκε. Πίστευε κανένας σας απ’ όσους είμαστε εδώ ότι θα έπρεπε να χάνουμε; Να μην έχουμε βάλει γκολ, να το δεχτώ. Δηλαδή, να χάνουμε και 0-1 στο 43’; Σε ένα κομβικό σημείο. Να χάνουμε και 1-0; Μετά δεν είχαμε το κουράγιο και την ψυχολογία να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δεν το είχαμε. Είχαν μεσολαβήσει όλα αυτά που είπαμε. Ήταν πολύ δύσκολο».

Flashnews.gr


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook