Υλικά

• 300 γρ. αλεύρι μαλακό
• 300 γρ. αλεύρι σκληρό
• 3 γρ. αλάτι
• 5 γρ. ζάχαρη
• 20 γρ. ζαμφορά
• 80 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
• 10 γρ. μαγιά (σε σκόνη)
• 40 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 320 γρ. νερό (περίπου)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα άλευρα (κοσκινισμένα) σε μια μπασίνα (λεκάνη) και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε στη γούβα το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το νερό, αφού πρώτα διαλύσουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε τα υλικά και ξεκινάμε το ζύμωμα. 

Όταν το ζυμάρι αρχίζει να ξεκολλάει από τα χέρια προσθέτουμε το αλάτι, τη ζαμφορά και τέλος τη φέτα. 

Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη μπασίνα και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά στον πάγκο εργασίας μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και γίνει εύπλαστη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Αφού φουσκώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε κριτσίνια. Αραδιάζουμε τα κριτσίνια σε λαδωμένη λαμαρίνα, πασπαλίζοντας τα με λίγη ζαμφορά. 

Τα βάζουμε να «ανέβουν» εκ νέου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 22 λεπτά περίπου.