Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα το Σάββατο στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, καθώς υπήρξαν υπόνοιες για καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Όπως διευκρινίζεται, δεν είχε κληθεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τη διοργάνωση εξαρχής, ενώ όταν έγινε το τηλεφώνημα, αφού σημειώθηκε το δυστύχημα, δεν δόθηκε το σωστό σημείο, παρά μόνο «η πίστα στο Ελληνικό».

Έτσι το ασθενοφόρο έφθασε στην πίστα διοργάνωσης μηχανοκίνητων αγώνων στο Ελληνικό, δηλαδή την πίστα καρτ, ενώ αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία 25 λεπτά μετά την αρχική κλήση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Κατόπιν πολλών δημοσιευμάτων σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου σε αγώνα Dragster στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως δεν είχε ζητηθεί από το Ε.Κ.Α.Β. η κάλυψη της διοργάνωσης, ενώ το ασθενοφόρο που παρευρισκόταν στο σημείο ήταν ιδιωτικό.

Εκτός αυτών, κατά τη κλήση για το περιστατικό δεν προσδιορίστηκε το ακριβές μέρος της διοργάνωσης και αναφέρθηκε ως σημείο του συμβάντος η πίστα του Ελληνικού. Η μόνη επίσημα καταγεγραμμένη πίστα διοργάνωσης μηχανοκίνητων αγώνων στο Ελληνικό είναι η αντίστοιχη πίστα καρτ.

Το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στη πίστα κάρτ του Ελληνικού σε 12 λεπτά, επειδή όμως διαπιστώθηκε πως εκεί δεν υπήρχε κανένα συμβάν ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης του πραγματικού σημείου του συμβάντος.

Τελικά ύστερα από 13 λεπτά (σύνολο 25 λεπτά) το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο πραγματικό μέρος της διοργάνωσης, στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, και παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντας τον στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο στη Βούλα».

protothema.gr