Στη ΓΑΔΑ αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε οι εννέα συλληφθέντες στη Μαλακάσα, στα επεισόδια που έγιναν στα διόδια της περιοχής, όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι έβαλαν φωτιά διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εννέα ημεδαποί ηλικίας 37 έως 62 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παρακώλησης συγκοινωνιών, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε ομάδα 500-600 περίπου ατόμων που χθεςτο απόγευμα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μαλακάσας, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στις τιμές των Διοδίων. Τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα στάθμευσαν στον κόμβο και πεζοί κατέλαβαν το οδόστρωμα διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Στο ίδιο σημείο και συγκεκριμένα προ του σταθμού διοδίων στάθμευσαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Πυρόσβεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυλώνα, παρακωλύοντας επίσης την κυκλοφορία και θέτοντας σε κίνδυνο της ασφάλειά της. Λίγο αργότερα, άναψαν φωτιά στο οδόστρωμα καίγοντας ελαστικά και στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους το παραπλεύρως ευρισκόμενο κουβούκλιο του σταθμού διοδίων, εντός του οποίου βρισκόταν μία υπάλληλος της εταιρείας διοδίων. Μετά από απαίτηση των συγκεντρωθέντων, η ανωτέρω υπάλληλος βγήκε από το κουβούκλιο και σχεδόν ταυτόχρονα το αναποδογύρισαν και το έριξαν στη φωτιά.

Αμέσως μετά οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν με τα αυτοκίνητά τους στα διόδια Αφιδνών, όπου παρέμειναν για μία περίπου ώρα σηκώνοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα τα οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr