Λάβρος κατά της επαναφοράς του σταυρού προτίμησης ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος είπε ότι είναι πάγια θέση του από το 1990 ότι αν δεν καταργηθεί ο σταυρός, δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει το πελατειακό σύστημα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε επίσης ότι ο σταυρός προτίμησης ενισχύει τα δεινά του τόπου.

«Έχω μία θέση που έχω καταθέσει από το 1990 και είναι πως αν δεν καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης, δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει το πελατειακό σύστημα και η φαυλοκρατία στην Ελλάδα, όπως και η αγορά ψήφων με ρουσφέτια, την οποία επιδιώκουν οι πολίτες και στην οποία ανταποκρίνονται οι πολιτευόμενοι. Πιστεύω ότι ο σταυρός προτίμησης είναι η ρίζα του κακού, διότι όσο αφήνουμε το σταυρό να υπάρχει ή να επεκτείνεται, πάμε πίσω στην πάλη κατά της πελατοκρατίας που συνεχίζει να υπάρχει και είναι η αιτία όλων των δεινών και της οικονομικής κρίσης.

Έχω προτείνει εκλογικό σύστημα που δεν είναι ίσως το τελειότερο ή το μοναδικό και όταν το πρότεινα, το 1990, με θεώρησαν εκκεντρικό. Διότι θεωρώ κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του σταυρού προτίμησης ως οπισθοδρόμηση. Η σάρα και η μάρα μαζεύτηκε εκεί μέσα. Ντροπή! Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, ανεπίδεκτοι, διεφθαρμένοι. Ντροπή! Κανένας στο περιβάλλον του δεν θα άντεχε τις φυσιογνωμίες αυτές εκεί πέρα να μιλούν. Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει. Επιμένω και όποιος θέλει, ας με διαψεύσει…»

Για την υποψηφιότητα Βουδούρη είπε ότι είναι θέμα αλλά δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συναντάει απευθείας το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνασπισμός που συγκέντρωσε γύρω του τους κομμουνιστές σταλινικούς που δεν βολεύονταν στο ΚΚΕ ή όποιο επαναστατικό κόμμα και μάζεψε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας και τους αριβίστες, επειδή δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ και ως κυβερνητικό κόμμα έπαψε να έχει απήχηση και τα ποντίκια εγκατέλειψαν το σκάφος και χώθηκαν εκεί όπου υπήρχε κυβερνητική προοπτική και προοπτική πλειοψηφίας του κ. Τσίπρα περί εξουσίας και κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνονθύλευμα, και είναι φυσικό να μην έχει ενότητα.

Ο κ. Βουδούρης ψήφισε το μνημόνιο και περνούσε γενεές δεκατέσσερις το μνημόνιο πριν από μερικούς μήνες και μαζί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο Καρυπίδης που δεν ξέρω τι είναι, εθνικιστής ή αντισημίτης, αλλά είναι σίγουρα ακροδεξιός. Γιατί ο Κασιδιάρης μας ενοχλεί και ο υποψήφιος του κ. Τσίπρα για τη Μακεδονία – αν είναι δυνατόν – δεν μας ενοχλεί; Τις ίδιες ιδέες έχουν».

Για την κατάργηση της ψήφου των μεταναστών, είπε ότι: «Φοβούμαι ότι ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη το ΣτΕ δεν είναι ο κατάλληλος, διότι, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να πει ότι βεβαίως είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές αρχές να ψηφίζουν οι μετανάστες και η επίκληση της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ως αιτιολόγηση αυτής της απόφασης είναι τελείως τεχνητή και ως ένα σημείο προκλητική.

Πρέπει να γίνει μια συνάντηση του πρωθυπουργού ως εκφραστή αυτής της πλειοψηφικής, συντριπτικά, άποψης των πολιτών με τον επικεφαλής του ΣτΕ και να του πει: «Ακούστε να δείτε, εδώ υπάρχει καταφανής διαφωνία του λαού με την απόφαση του δικαστηρίου και πρέπει να συμμορφωθείτε με την έκφραση του λαού και πέστε μας τι σας ενοχλεί, εάν δεν μπορείτε να συμμορφωθείτε για τυπικούς λόγους». Διότι εάν αποδειχθεί ότι οι λόγοι είναι τυπικοί και δεν μπορούν να συμμορφωθούν επειδή θεωρούν π.χ. ότι οι ξένοι δεν μπορούν να ψηφίζουν, τότε είμαστε σε πλήρη διάσταση απόψεων και υπάρχει μέγα πολιτικό και ηθικό πρόβλημα. Και προφανώς δεν μπορεί να καταργηθεί ο λαός, αλλά θα καταργηθεί το ΣτΕ με την παρούσα σύνθεσή του. Είναι απαράδεκτο αυτό…»

newsit.gr