Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου, στον ιερό ναό αγίου Νεκταρίου Χανίων,  η υποδοχή των ιερών λειψάνων του αγίου Λουκά του ιατρού που μετέφερε στην Κρήτη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κατόπιν προσκλήσεως από την ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε, προ του ιερού ναού του αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χανίων, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίο, τον καθηγούμενο της ιεράς μονής Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων αρχιμ. κ. Αμφιλόχιο, κληρικούς και μεγάλο πλήθος πιστών.

Παρέστησαν επίσης οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ η δημοτική μπάντα απέδωσε τις πρέπουσες τιμές.

Πρό της υποδοχής μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές Κρητικές στολές τραγούδησαν (σύμφωνα με τα κρητικά έθιμα) μαντινάδες στο Σεβασμιώτατο.

Ακολούθησε δέηση εντός του ιερού ναού και προσφωνήσεις από τον σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό και τον προϊστάμενο του Ιδρύματος π. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη.

Το βράδυ παρετέθη επίσημο δείπνο στην ιερά μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.

Σημείωση Romfea.gr: Οι Μαντινάδες που ειπώθηκαν στον Μητροπολίτη Βεροίας είναι:

\”Καλώς ορίσατε αφού ο ερχομός σας σβήνει τις παγωνιές από τη

ψυχή και ήλιους μας αφήνει. Δάκρυ χαράς ή στεναγμός , λυγμοί μπορεί

και κλάμα προσκυνητές και χριστιανοί μία λέξη , ένα τάμα.\”

 

Romfea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook