Υλικά

• 1 κιλό φύλλο κρούστας
• 800 γρ. κοτόπουλο από στήθος, αποστεωμένο και κομμένο σε κύβους
• 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 . σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 3 αυγά
• 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 ml. ξύγαλο
• 180 γρ, λευκό τυρί Ρεθύμνου, τρίμμα
• 150 γρ. γραβιέρα, τρίμμα
• 1 πρέζα κανέλα σκόνη
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
• Λίγο παρθένο ελαιόλαδο (για την επάλειψη του φύλλου)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε τηγάνι το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Παράλληλα σε μια μικρή μπασίνα (λεκάνη), ενώνουμε τα αυγά μαζί με τα τυριά και το ξύγαλο. Μόλις ομογενοποιηθούν, τα ρίχνουμε μαζί με το κοτόπουλο στο τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το μίγμα με μαϊντανό, κανέλα και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Σε ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα περίπου, αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια στρώνουμε ισόπαχα τη γέμιση και τελειώνουμε την πίτα, βάζοντας και τα υπόλοιπα φύλλα, περνώντας τα πάντα, ένα ένα με ελαιόλαδο. 

Χαράζουμε σε κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ραντίζουμε με λίγο νερό (θα βοηθήσει στο να γίνει η πίτα μας πιο τραγανή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου. 

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε.