Οργή προκάλεσε η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ρίο την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν για την αύξηση των τιμών στα τρένα.

Ένας 49χρονος κάμεραμαν από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό TV Bandeirantes, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι την περασμένη εβδομάδα ενώ κατέγραφε τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις. Έξω από το αστυνομικό τμήμα που κρατούνται οι ύποπτοι, νεαροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους.

Ένας άλλος κάμεραμαν, συνάδελφος του άτυχου 49χρονου που είναι κλινικά νεκρός, επιτέθηκε σε έναν από τους αλληλέγγυους χτυπώντας τον με την κάμερα στο κεφάλι. \”Είστε καλοί στο να επιτίθεστε σε αθώους ανθρώπους ανά ομάδες, αλλά όταν είστε μόνοι τί μπορείτε να κάνετε;\”, ακούγεται ο ίδιος να λέει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός κοριτσιού και πατριός τριών ακόμη παιδιών, είχε τραυματιστεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από έναν διαδηλωτή και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Ο 49χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο διαδηλωτής που τον τραυμάτισε συνελήφθη την Κυριακή.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις της περασμένης Πέμπτης είχαν τραυματιστεί ακόμη έξι άνθρωποι, ενώ οι αρχές προχώρησαν δεκάδες συλλήψεις.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές εντείνονται τον τελευταίο καιρό με φόντο και τις συνεχείς ανατιμήσεις τιμών ενόψει του Μουντιάλ.

Στην αρχή υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια ο κάμεραμάν κάνει επίθεση από το 00.48

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook