Μέχρι τη Δευτέρα ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για τους ενδιαφερόμενους της ΛΟΤΖΙΑ, και υπέρ του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, που ήταν ο ρυθμιστής .

Ψύχραιμος και ιδιαίτερα έμπειρος ο Δήμαρχος χαμογελούσε γνωρίζοντας πως ότι για τους άλλους είναι μειονέκτημα, για τον ίδιο είναι συγκριτικό αβαντάζ.

Γιατί ο χρόνος έχει τη δική του αξία και σημασία, σ' όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί στο δρόμο για τις Δημοτικές εκλογές.

Η ανατροπή όμως στα δεδομένα ήρθε το βράδυ της ίδιας μέρας όταν υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, που δήλωσε έτοιμος για την μεγάλη εκλογική μάχη του Κάστρου.

Εκεί άρχισαν τα σενάρια,για το τι θα κάνει τώρα ο Δήμαρχος. Πολλά ακούστηκαν και πολλές σκέψεις μπερδεύτηκαν σε μια συζήτηση χωρίς τέλος για πολίτες και υποψηφίους.

Όποια κι αν είναι η απόφαση του, ο ίδιος αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι τα χρονικά περιθώρια στένεψαν πλέον.

Ο χρόνος που μέχρι τη Δευτέρα ήταν σύμμαχος, πλέον σιγα σιγα γίνεται εχθρός, που ίσως ακόμα και να απειλεί την Ομάδα Κουράκη.

Ως γνωστόν,ο ΣΥΡΙΖΑ άναψε το πράσινο φως στον κ.Λυγερό, ο κ. Περυσινάκης μετρά ήδη 200 κλεισμένους συμβούλους και ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, προβληματίζοντας ακόμα και τους συνεργάτες του, που ξεροσταλιάζουν στο ακουστικό και αναζητούν πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Ο Γιαννής Κουράκης κατά την εκτίμηση μου, έχει πάρει την απόφαση του. Μένει να την ανακοινώσει για να πάμε πλέον από τα σχέδια επί χαρτου, στην πραγματική μάχη.

Κ.Σ.