Σφακιά: Δυσπρόσιτα και τραχιά περιβάλλονται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και πολυάριθμα φαράγγια. Για να φτάσουν οι περίπου 3.000 κάτοικοι της περιοχής στο κοντινότερο νοσοκομείο πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 72 χλμ. Παρόλα αυτά χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone, παρακολουθούνται τακτικά από ειδικευμένους γιατρούς, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο τους.

Η Δήμητρα Καλεμάκη, Αγροτική Γιατρός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων μας μιλάει για «Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone εμάς μας βοηθάει στο ότι κάποιες εξετάσεις που δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν στο ιατρείο αυτή τη στιγμή γίνονται. Ας πούμε σπιρομέτρηση δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε και επίσης έχουμε την ασφάλεια ότι έχουμε τη γνώμη ενός ειδικευμένου καρδιολόγου ή πνευμονολόγου.»

Εξοπλισμένη με ένα tablet και φορητά όργανα μέτρησης η αγροτική γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων, Δήμητρα Καλεμάκη, κάνει στους ασθενείς 5 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής. Μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone στέλνει αυτόματα τις εξετάσεις στους καρδιολόγους και στους πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και εντός 24ώρου λαμβάνει τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Και προσθέτει: «Και μάλιστα είναι σημαντικό το ότι είναι εύκολα μεταφερόμενο αυτό το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone με αποτέλεσμα ακόμα και ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν ούτε καν στο περιφερειακό ιατρείο πόσο μάλλον να πάνε στο νοσοκομείο μπορούμε να πάμε εμείς στο σπίτι τους και να κάνουν αυτές τις εξετάσεις κατ\’ οίκον.»

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone παρέχεται δωρεάν σε περισσότερο από μισό εκατ. πολίτες σε 100 ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook