Ένα θέμα που καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια, προχωρεί προς την επίλυσή του. 
Πρόκειται για τα κτίρια του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, τα οποία έχουν ζητηθεί από τοπικούς φορείς για διάφορες χρήσεις.
Σήμερα στο Υπουργείο Υγείας μετέβη για υπηρεσιακούς λόγους ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Αντώνης Γρηγοράκης και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, με εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη συντάσσεται η Υπουργική απόφαση με την οποία θα δοθεί στον διοικητή της ΥΠΕ η αρμοδιότητα να παραχωρήσει προσωρινά την χρήση των κτιρίων.

«Έχει δώσει εντολή ο Υπουργός στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, να μεριμνήσει για την Υπουργική απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ να προχωρήσει στην προσωρινή παραχώρηση της χρήσης των κτιρίων του πρώην ψυχιατρείου Χανίων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε υπηρεσίες του δημοσίου» είπε ο κ.Γρηγοράκης.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, στην απόφαση θα ορίζεται πως οι φορείς στους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση των κτιρίων «θα έχουν και την ευθύνη για τις επισκευές, συντήρηση και φύλαξη των κτιρίων».
Μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης ο κ.Γρηγοράκης θα μεταβεί στα Χανιά προκειμένου σε ευρεία σύσκεψη να διευθετηθεί οριστικά το σε ποιους και για ποιες χρήσεις θα παραχωρηθούν τα κτίρια.

«Ήδη μου έχουν υποβάλλει αιτήματα, από την αντιπεριφέρεια, τον δήμο Χανίων, την γενική γραμματεία αποκεντρωμένης διοίκησης, το ΤΕΙ, το Πολυτεχνείο και θα δούμε πως θα γίνει η κατανομή» είπε ο κ.Γρηγοράκης.

Μάλιστα εκτίμησε πως η απόφαση του Υπουργού αναμένεται να υπογραφεί σύντομα προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την εκκρεμμότητα και να αξιοποιηθούν τα κτίρια τα οποία από τότε που καταργήθηκε το ΘΨΠΧ δεν συντηρούνται και φθείρονται από τον χρόνο.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook