Υλικά

• 400 γρ. βακαλάος, ξαλμυρισμένος
• 80 γρ. ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
• 80 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 2 αυγά
• 80 ml.ρακί
• 120 ml. νερό
• 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• Παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Μαδάμε τον βακαλάο σε μικρά κομματάκια και τον βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη). Προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να ενσωματωθούν καλά. Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μίγμα και τηγανίζουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες σε ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε.